“Ανεβαίνει” με πακέτο φοροελαφρύνσεων στη ΔΕΘ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με πακέτο μείωσης των φορολογικών βαρών που έχουν επιβληθεί στους πολίτες «ανεβαίνει» στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με τις πρώτες ενδείξεις να μιλάνε για οριστικοποίηση των διορθωτικών μέτρων για τον ΕΝΦΙΑ, στη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης

και στην εισφορά αλληλεγγύης καθώς και στην αύξηση των 100 δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα.

Συγκεκριμένα η μείωση ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης αναμένεται να είναι περίπου 30%, έτσι ώστε η τιμή διάθεσης να διαμορφωθεί στο 1 ευρώ ανά λίτρο..

Όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ, θα προβλεφθούν εκπτώσεις για ξενοίκιαστα, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, μαζί με τις διορθώσεις των τιμών για τις 4.000 περιοχές εκτός σχεδίου όπου είχε παρατηρηθεί μεγάλη απόκλιση στις αξίες. Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές απόφαση είναι να αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων στις 100 για οφειλές έως 100.000 ευρώ και στις 72 δόσεις για μεγαλύτερα ποσά.

Επίσης η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη μείωση έως και 50% του ποσοστού της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, η οποία όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει να επιβάλλεται και το 2015.

Τα παραπάνω μέτρα θα συνδυαστούν και με άλλες πολιτικές προκειμένου να ανακουφιστούν οι πολίτες που τα τελευταία τέσσερα χρόνια στενάζουν κάτω από το βάρος της φοροεπιδρομής την οποία αναγνωρίζει η κυβέρνηση.

Επίσης, ο πρωθυπουργός αναμένεται για μια ακόμα φορά να εστιάσει στα μέτρα κατά της ανεργίας και στην αύξηση της απασχόλησης που είναι ο πραγματικά μεγάλος στόχος της κυβέρνησης, αφού κατά γενική ομολογία αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινωνία και η αγορά, ενώ αποτελεί τροχοπέδη σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης.

Το πακέτο που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα οριστικοποιηθεί με λεπτομέρειες αμέσως μετά την επιστροφή του κ. Σαμαρά από την Ουαλία όπου βρίσκεται για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Το άρθρο “Ανεβαίνει” με πακέτο φοροελαφρύνσεων στη ΔΕΘ εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα