Ανεστάλησαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες του Πακιστάν με τους Ταλιμπάν

Οι διαπραγματευτές της κυβέρνησης του Πακιστάν ακύρωσαν προγραμματισμένη συνάντησή τους με εκπροσώπους του Κινήματος των Ταλιμπάν στο Πακιστάν (TTP), αφού εξτρεμιστές στη βορειοδυτική περιοχή των φυλών ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν 23 στρατιωτικούς που είχαν απαχθεί το 2010.

Ειδικότερα, οΌμαρ Χάλιντ Χορασάνι, επικεφαλής των πακιστανών Ταλιμπάν στη Μοχμάντ, μια από τις επτά ημιαυτόνομες περιοχές των φυλών, ανακοίνωσε αργά χθες ότι οι στρατιωτικοί, μέλη του σώματος της Συνοριοφρουράς (ΣΦ), εκτελέστηκαν σε αντίποινα για τους

θανάτους μελών της οργάνωσης που βρίσκονταν στη φυλακή.

«Είχαμε καλέσει την κυβέρνηση να σταματήσει τους φόνους των φυλακισμένων μαχητών μας. . . (αλλά) αυτή συνέχισε να τους διαπράττει», ανέφερε ο Χορασάνι.

Ο επικεφαλής των κυβερνητικών διαπραγματευτών Ιρφάν Σιντίκι δήλωσε ότι η ομάδα του δεν θα συναντηθεί με τους αντιπροσώπους των ανταρτών για τις συνομιλίες που προγραμματιζόταν να διεξαχθούν σήμερα.

«Η συνάντηση αυτή είναι ανώφελη μετά το φόνο των 23 απαχθέντων στρατιωτών της ΣΦ. . . Ανακοινώνουμε ότι η κατάσταση δεν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση», τόνισε ο Σιντίκι σε ανακοίνωσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα