Αναβλήθηκε όπως ζήτησε ο Τσίπρας, η συζήτηση για τον Καμμένο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Για τη Δευτέρα, όπως είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναβλήθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το ζήτημα της πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με την απόφαση της διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι την αναβολή της προγραμματισμένης

για την Πέμπτη συζήτησης είχε ζητήσει ο κ. Τσίπρας προκειμένου να είναι και ο ίδιος παρών, ενώ είχε ζητήσει και από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι εκεί.

Από την πλευρά της, η ΝΔ αρχικά είχε πει κατηγορηματικά «όχι» στη νέα αναβολή της συζήτησης, ωστόσο, στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφασίστηκε η μετάθεση της συζήτησης για μερικές ημέρες, ως τις 27 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, υπέρ της αναβολής ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Ποτάμι ενώ κατά όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δημήτρης Καμμένος των ΑΝΕΛ ψήφισε υπέρ, αλλά ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος «παρών».

Στο Ποτάμι ο Σπύρος Δανέλης ψήφισε ναι με τον Σπύρο Λυκούδη να ψηφίζει και αυτός «ναι» διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι τάσσεται υπέρ της αναβολής μόνο και μόνο γιατί τέθηκε το θέμα των απορρήτων εγγράφων διευκρινίζοντας ότι αν δεν ετίθετο το εν λόγω θέμα θα ψήφιζε κατά.

Μαξίμου: Θρασύδειλος ο Μητσοτάκης

Εν τω μεταξύ, με βαρύτατες εκφράσεις σχολίασαν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου τη στάση που τήρησε η ΝΔ έναντι του αιτήματος του πρωθυπουργού για ολιγοήμερη αναβολή της συζήτησης.

Συγκεκριμένα, οι πηγές του Μαξίμου τόνισαν ότι «το να ρίχνεις λάσπη για ανύπαρκτα σκάνδαλα μήπως και αλλάξεις τη συζήτηση από τις offshore σε παραδείσιες νήσους, είναι θράσος. Το να μη δέχεσαι τη μετάθεση της συζήτησης στη Βουλή, μη τυχόν και αντιμετωπίσεις τον πρωθυπουργό, είναι δειλία. Ο συνδυασμός των δύο είναι το επίθετο που χαρακτηρίζει τον κ. Μητσοτάκη: Θρασύδειλος».

Το άρθρο Αναβλήθηκε όπως ζήτησε ο Τσίπρας, η συζήτηση για τον Καμμένο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα