Αναβαθμίζεται το κράτος, αναβαθμίζεται και η Αυτοδιοίκηση

Οι πολιτικές, η εφαρμογή τους, ακόμα και οι συνθήκες που επικρατούν σε κάθε κοινωνία είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Όλα εξαρτώνται από την αρχή και όλα καταλήγουν σε ένα ενιαίο τέλος. Και αν κάτι δεν παρεμποδίσει τη ροή, υπάρχει η σωστή αποπεράτωση του κάθε στόχου. Οι πολίτες της χώρας στις 21 του Μάη  ζήτησαν συνέχεια στην εφαρμοσμένη  πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο ίδιος τους έδειξε άμεσα την εφαρμόσιμη εξέλιξη της.  Προσωπικά ξαφνιάστηκα με την δήλωση του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής διακυβέρνησης  και απλούστευσης διαδικασιών Λεωνίδα Χριστόπουλου που, ούτε λίγο ούτε πολύ, ανακοίνωσε σε

 ανοικτή εκδήλωση πως : H αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να νοιάζεται άλλο για το πως θα καταφέρει να φέρει εις πέρας ένα τόσο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει εδώ και καιρό. Να ξεπεράσει τον «ψηφιακό αναλφαβητισμό» της.

Ο λόγος για την υπογραφή ενός νέου προγράμματος ΕΣΠΑ που αφορά την ψηφιακή επιμόρφωση των υπαλλήλων της αυτοδιοίκησης. Δείχνοντας πόσο σημαντικός είναι ο ανθρώπινος παράγοντας στους δήμους –τώρα που όλα εξελίσσονται– ο κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος φρόντισε να διώξει κάθε  ανασφάλεια από  τους υπαλλήλους της αυτοδιοίκησης, φανερώνοντας  πως η τεχνολογία δεν  θα μπορούσε ποτέ  να τους αντικαταστήσει. Μιλώντας ακόμη και για μονιμότητα για αυτούς  που θα βρίσκονται  σε εξελισσόμενα προγράμματα που χρειάζονται συνεχή μέριμνα και παρακολούθηση, έκανε το νέο πακέτο ΕΣΠΑ ακόμη πιο ελκυστικό για τους ακολούθους της συνέχειας έργων και πράξεων, μέσα από διοικήσεις που αν μη τι άλλο μπορεί να είναι και προσωρινές.

Τα καλά νέα ειπώθηκαν και συζητήθηκαν σε όλες τους τις διαστάσεις στην πρόσφατη επιστημονική διοργάνωση του «BEYOND» που πραγματοποιήθηκε από τις 24 έως της 26 Μάϊου στο εκθεσιακό και συνεδριακό Κέντρο HELEXPO της Θεσσαλονίκης με θέμα τις καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές  για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στους ΟΤΑ. Το  συγκεκριμένο πρόγραμμα επιμόρφωσης είχε  προταθεί από την ΚΕΔΕ, την επιτροπή Οργάνωσης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης μαζί, ενώ  η αμεσότητα της έγκρισης του εξέπληξε όλους όσους φρόντισαν να παραβρεθούν στο συνεδριακό κέντρο της HELEXPO λίγες ημέρες μετά τα αποτελέσματα των κρίσιμων εκλογών για τη χώρα.

Στην  διοργάνωση έγιναν παρουσιάσεις  θεμάτων  από εξέχοντες ομιλητές  που αφορούσαν από  την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων της αυτοδιοίκησης  μέχρι τη χρήση της ρομποτικής σε θέματα κοινωνικής πολίτικής. Στοιχεία που φανερώνουν πως η νέα Δημοτική πενταετία είναι φτιαγμένη για αυτούς που σκέφτονται Green & Smart.

Keywords
Τυχαία Θέματα