Ανατροπές στα τέλη κυκλοφορίας! Ποιοι θα είναι οι χαμένοι

Θεσμοί και κυβέρνηση αναλαμβάνουν… δράση και στην αγορά αυτοκινήτων δεδομένου ότι στην αύξηση των εσόδων του Προϋπολογισμού κατά 1,8 με 2 δισ. ευρώ θα συμβάλει και η νέα φορολογία των οχημάτων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», κυβερνητικά στελέχη και τροϊκανοί επεξεργάζονται τα εξής:

Τα τέλη ταξινόμησης
να υπολογίζονται με βάση την εμπορική αξία των αυτοκινήτων και όχι τον κυβισμό όπως ισχύει μέχρι σήμερα,Να εφαρμοστούν τέλη κυκλοφορίας με το… χιλιόμετρο. Να υπάρξουν, δηλαδή, επιβαρύνσεις στην κατοχή και τη χρήση. Εν ολίγοις, θα συνδεθούν ο χρόνος κυκλοφορίας και η κατανάλωση καυσίμων, κάτι που συνεπάγεται ότι όσο περισσότερο κινεί κάποιος το όχημά του τόσο θα βάζει το χέρι στην τσέπη.

Ειδικότερα, για τα τέλη κυκλοφορίας, κυκλοφορεί το σενάριο πως θα υπολογίζονται με ένα μεικτό σύστημα.

Στα πάγια τέλη, στη μορφή που τα γνωρίζουμε, θα υπάρξει ελαφρά μείωση σε σχέση με ότι πληρώνουμε τώρα.

Ωστόσο θα υπάρξει επιβάρυνση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, γεγονός που μεταφράζεται ως νέα έμμεση φορολογία των αυτοκινήτων.

Δηλαδή, θα επιβαρύνονται περισσότερο εκείνοι οι οποίοι κινούν το αυτοκίνητό τους.

Ποιοι θα «πληρώσουν» τα νέα τέλη ταξινόμησης

Οι ανατροπές αυτές θα φέρουν νέο «δωράκι» με αυξημένα τέλη για όσους έχουν αυτοκίνητα με μικρό κυβισμό αλλά με καλή εμπορική αξία.

Ο ιδιοκτήτης ενός ΙΧ αυτοκινήτου 1.400 κυβικών με αξία 25.000 ευρώ θα πληρώνει πολύ περισσότερα τέλη απ” ότι σήμερα που τα τέλη υπολογίζονται με τον κυβισμό.

Από την άλλη πλευρά, ο ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου 1.600 κυβικών με αξία 18.000 ευρώ θα πληρώνει λιγότερα από τον κάτοχο που έχει το 1.400αρι που προαναφέραμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα