Αναστέλλεται η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής

Με ευρεία πλειοψηφία και 241 ψήφους υπέρ στη Βουλή, διακόπτεται η χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Στην απόφαση που πάρθηκε στην Ολομέλεια το βράδυ της Τετάρτης (18/12), 26 βουλευτές ψήφισαν κατά και πέντε «παρών». «Όχι» ψήφισε ο Μανώλης Γλέζος διαφοροποιώντας τη ψήφο του από τους συναδέλφους του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

σε συνομιλία του με δημοσιογράφους επανέλαβε όσα κατά καιρούς έχει πεί, ότι δηλαδή «Αυτούς που θέλουν να διαβρώσουν την ελληνική κοινωνία δεν τους πολεμάς με αποφάσεις αλλά με πολιτική».

Όλα σχεδόν τα κόμματα συντάχθηκαν με το σκεπτικό της Επιτροπής Δεοντολογίας ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση. Εξαίρεση αποτέλεσαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος Χρυσούλα Γιαταγάνα εξέφρασε την αντίθεσή της για την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι τόσο ο ελληνικός όσο και ο ευρωπαϊκός πολιτισμός καθιερώνει το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορούμενου.

«Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δεχθώ αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής διότι συνελήφθη ο αρχηγός της καθώς και άλλοι βουλευτές του κόμματος αν δεν εκδοθεί αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γιαταγάνα.

Πάντως λίγο νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.Ελ Νότης Μαριάς, δήλωσε ότι η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας τον βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και θα την υπερψηφίσει. Έσπευσε πάντως να διευκρινίσει ότι διατυπώνει προσωπική του άποψη, ενώ σημείωσε ότι χρειάζεται πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων αλλά και του τεκμήριου της αθωότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα