Αναστέλλει την επεξεργασία χορηγήσεων ασύλου η Αυστρία

Το θέμα των μεταναστών που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο σε χώρες της Ευρώπης παίρνει τεράστιες διαστάσεις καθώς όλο και περισσότεροι αφήνουν τις χώρες διαμονής τους και προσπαθούν να περάσουν στην «Γη της Επαγγελίας» γι’ αυτούς. Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του προβλήματος αλλά και της πίεσης που θέλει να ασκήσει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, η Αυστρία αποφάσισε την αναστολή της επεξεργασίας των αιτήσεων παροχής ασύλου. Η Αυστρία επιδιώκει με αυτή την απόφασή να πιέσει προς την κατεύθυνση να υποδέχονται περισσότερους μετανάστες και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η

αυστριακή κυβέρνηση πρέπει να «σταματήσει τις χορηγήσεις ασύλου-εξπρές», να γίνει λιγότερο ελκυστική για τους πρόσφυγες από τις άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ, δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών της χώρας Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ στην εφημερίδα Die Presse, επαναλαμβάνοντας το αίτημά της προς τα άλλα κράτη-μέλη να υιοθετήσουν ποσοστώσεις για την υποδοχή μεταναστών.

«Μέχρι τώρα έχουν υπάρξει μόνο μεμονωμένες δηλώσεις προθέσεων, που δεν μας πάνε μπροστά» πρόσθεσε τόνισε η Μικλ-Λάιτνερ εν όψει του Συμβουλίου των Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ την Τρίτη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πρόταση της Κομισιόν προβλέπει την ανακατανομή 40.000 υπηκόων της Συρίας και της Ερυθραίας που ζητούν άσυλο σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα