Αναστάζια Κως: Βασανιστικός ο θάνατος της 27χρονης, στον ανακριτή ο Μπαγκλαντεσιανός

Στις 2 το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή στη Κω ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές που κατηγορείται για αρπαγή της 27χρονης Αναστάζια από την Πολωνία το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε χθες το απόγευμα από εθελοντές κατά τη διάρκεια ερευνών στη περιοχή Αλυκές που βρίσκεται περίπου ένα χιλιόμετρο πιο μακριά από το σπίτι του 32χρονου. Σύμφωνα με πληροφορίες θεωρείται βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της καθώς ήταν το τελευταίο πρόσωπο με το οποίο συναντήθηκε λίγο πριν χαθούν τα ίχνη της το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Ο ίδιος φέρεται να είπε πως αν και ήταν η 27χρονη

σε κατάσταση μέθης την οδήγησε στο σπίτι του όπου ήρθαν σε σεξουαλική επαφή.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι αστυνομικοί ως προς τα κίνητρα της δολοφονίας της είναι η 27χρονη ενώ βρισκόταν στο σπίτι του 32χρονου να πάλεψε μαζί του για να του ξεφύγει και εκείνος να την σκότωσε. Τα στελέχη της ΕΛΑΣ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο σήμερα όταν ενημερωθεί ότι η κοπέλα είναι νεκρή ενώπιον των δικαστικών αρχών να ομολογήσει την εμπλοκή του στο έγκλημα.

Αναστάζια Κως: Αναμένεται το πόρισμα

Οι αστυνομικοί αναμένουν το πόρισμα του ιατροδικαστή για τα ακριβή αίτια του θανάτου της. Κατά την πρώτη εξέταση της διαπιστώθηκε πως έφερε σημάδια στο λαιμό που παραπέμπουν σε βασανιστικό στραγγαλισμό ενώ στο «μικροσκόπιο» έχει μπει ένα σεντόνι που εντοπίστηκε στο χώρο όπου ήταν το πτώμα και εξετάζεται εάν προέρχεται από το σπίτι του 32χρονου. Η σορός ήταν μέσα σε σακούλα και από πάνω είχε κλαδιά ενώ βρέθηκε πίσω από θάμνους. Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι η δολοφονία να έγινε σε άλλο σημείο και ο δράστης ενδεχομένως και με τη βοήθεια συνεργού να τη μετέφερε στο σημείο όπου εντοπίστηκε.

Είχαν ψάξει το σημείο, δεν τη βρήκαν

Το σημείο που βρέθηκε νεκρή η νεαρή Πολωνή προβληματίζει τις Αρχές καθώς επί 6 ημέρες «χτένισαν» την ευρύτερη περιοχή χωρίς να την εντοπίσουν. Δεν αποκλείουν, λοιπόν, το ενδεχόμενο ο δράστης ή οι δράστες της δολοφονίας να έκρυψαν εκεί τη σορό ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό της Αναστάζια.

Υπενθυμίζεται πως σε άλλο σημείο είχε βρεθεί το Σάββατο το κινητό τηλέφωνο της χωρίς την κάρτα sim, μια ακόμη ένδειξη πως η άτυχη κοπέλα είχε πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας. Η συσκευή μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί εάν βρεθούν αποτυπώματα ή δείγμα γενετικού υλικού άλλου ατόμου πέρα από της 27χρονης. Επίσης DNA της 27χρονης είχε βρεθεί και στο σπίτι του 32χρονου. Τραγικές φιγούρες χθες η μητέρα της 27χρονης που έφτασε χθες από την Πολωνία στη Κω μαζί με ντεντέκτιβ για να συνδράμουν στις έρευνες αλλά και ο 28χρονος σύντροφος της Αναστάζια που κλήθηκαν τυπικά να την αναγνωρίσουν. Το ζευγάρι είχε μεταβεί στη Κω για να εργαστεί σε ξενοδοχειακή μονάδα ως εποχικό προσωπικό. Η 27χρονη την περασμένη είχε ρεπό και είπε στον 28χρονο πως θα πήγαινε μια βόλτα και μετά θα επέστρεφε. Κάποια στιγμή τον ενημέρωσε πως θα την επέστρεφε κάποιος με δίκυκλο και έκτοτε τα ίχνη της χάθηκαν.

Αναστάζια Κως: Έσπευσε να βγάλει εισιτήριο ο 32χρονος

Οι αστυνομικοί μετά την καταγγελία του 28χρονου για την εξαφάνιση άρχισαν έρευνες. Στο «μικροσκόπιο» μπήκαν πέντε αλλοδαποί ανάμεσα τους και ο 32χρονος ο οποίος έσπευσε να βγάλει εισιτήριο για να ταξιδέψει στην Ιταλία την περασμένη Πέμπτη. Όπως αναφέρουν πληροφορίες εμφανιζόταν αρκετά αναστατωμένος ενώ για το ταξίδι δεν είχε ενημερώσει και τον αλλοδαπό συγκάτοικο του. Οι αστυνομικοί εξέτασαν προσεκτικά υλικό από κάμερες ασφαλείας ενώ την ίδια στιγμή ο 32χρονος έπεφτε σε αντιφάσεις κατά την εξέταση του. Μάλιστα στη Κω μετέβη και κλιμάκιο αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής. Ο 28χρονος έχοντας στο κινητό τηλέφωνο του την φωτογραφία της πήγαινε σε καταστήματα και σε άλλους χώρους αναζητώντας κάποια χρήσιμη πληροφορία. Συμπατριώτες τους είχαν δημιουργήσει ομάδες στο facebook ζητώντας να τους βοηθήσουν να τη βρουν. Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάστηκαν  σπιθαμή προς σπιθαμή εγκαταλελειμμένα σπίτια ενώ χθες η έρευνα επικεντρώθηκε σε ένα ερειπωμένο στρατόπεδο. Ακόμη ερευνήθηκαν πολλά πηγάδια και χωράφια.

Κως: Η ανάρτηση του συντρόφου της Αναστάζια λίγο μετά τον εντοπισμό της σορού της

Ο 28χρονος σύντροφός της κοπέλας, που ήταν και αυτός που δήλωσε την εξαφάνισή της στις Αρχές, μόλις έγινε γνωστή η τραγική κατάληξη των ερευνών έκανε μία ανάρτηση στο προφίλ του στο facebook. Συγκεκριμένα άλλαξε τη φωτογραφία προφίλ του, βάζοντας το σήμα του πένθους, δηλαδή μία μαύρη κορδέλα, με εκατοντάδες ακολούθους του να εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αναστάζια Κως, Βασανιστικός, 27χρονης, Μπαγκλαντεσιανός,anastazia kos, vasanistikos, 27chronis, bagklantesianos