Αναστάτωση στην Κυβέρνηση από τον Καρασμάνη – Δεν υπογράφει διατάξεις για τον Αγροτουρισμό

Η άρνηση του Υπουργού Αγροτικής ανάπτυξης Γιώργου Καρασμάνη να συνυπογράψει τις διατάξεις για τον αγροτουρισμό στο σχετικό νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείου Τουρισμού σήμερα στη Βουλή, είχε σαν αποτέλεσμα να κατατεθεί λειψό, χωρίς τις διατάξεις, δηλαδή, για τον αγροτουρισμό.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη μείζονα κυβερνητική εμπλοκή μετά τον ανασχηματισμό καθώς ένα νομοσχέδιο κόπηκε στη μέση και ανατράπηκε ο κυβερνητικός σχεδιασμός .

Πολύ περισσότερο που ο ίδιος ο πρωθυπουργός

δίνει ιδιαίτερη σημασία στην προώθηση, για πρώτη φορά, σύγχρονης νομοθεσίας για τον αγροτουρισμό, ώστε η Ελλάδα να ανοιχτεί και πέρα από το παραδοσιακό μοντέλο, ήλιος και θάλασσα ή μαζικός τουρισμός, όπου σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, και να προχωρήσει και σε άλλες ειδικές μορφές τουρισμού που θα δώσουν και σημαντικές επαγγελματικές διεξόδους στους νέους της περιφέρειας.

Το πρόβλημα είναι ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης θεωρεί ότι είναι δική του η αρμοδιότητα για τον αγροτουρισμό.

Φυσικά κανείς μέσα στην κυβέρνηση δεν συμμερίζεται την άποψη ότι τα αγροτουριστικά καταλύματα και οι τουριστικές υπηρεσίες που παρέχουν είναι θέμα του υπουργείου Γεωργίας.

Tώρα οι συνεργάτες του πρωθυπουργού και κυρίως ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης καλείται ουσιαστικά να επαναφέρει στην τάξη τον κ. Καρασμάνη, να λύσει δηλαδή το πρόβλημα που δημιούργησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

The post Αναστάτωση στην Κυβέρνηση από τον Καρασμάνη – Δεν υπογράφει διατάξεις για τον Αγροτουρισμό appeared first on Attikipress.gr Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα