Ανάπτυξη: Μεγάλο άλμα προς το μέλλον

Ανάπτυξη: Η Κυβέρνηση προετοιμάζεται ώστε η Ελλάδα να κάνει το μεγάλο άλμα προς το μέλλον για να αποπνέει αισιοδοξία στο διεθνές στερέωμα. Στόχος του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, μετά τη συνάντηση που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο πλαίσιο της αξιολόγησης και του προγραμματισμού του κυβερνητικού έργου, είναι το 2020 να αποδειχθεί κομβική χρονιά στον τομέα της ανάπτυξης και των επενδύσεων.

Όπως ο ίδιος τόνισε, επιβάλλεται:

Να αυξηθεί σημαντικά η συμμετοχή
των επενδύσεων ξένων και εγχώριων στο αναπτυξιακό μας μείγμα, ώστε η Ελλάδα να «ξεκολλήσει» επιτέλους από την τελευταία θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τις επενδύσεις.Να ξεκινήσει η επένδυση στο Ελληνικό.Να βελτιωθεί ακόμη περαιτέρω το επιχειρηματικό περιβάλλον, κάτι το οποίο θα πρέπει πια να αποτυπωθεί και στον κατάλογο των business της Παγκόσμιας Τράπεζας.Να ολοκληρωθεί και να δρομολογηθεί η λειτουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας ως ένα συνολικό εργαλείο χρηματοδότησης κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.Να προχωρήσουν σημαντικά έργα ΣΔΙΤ.

από τη Φωτεινή Βρύνα, επικεφαλής του γραφείου ισότητας ΕΝΠΕ, Γραμματέα Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών

Ανάπτυξη: ΕΣΠΑ και επιχειρηματικό περιβάλλονΝα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, έτσι ώστε τα 4 δισ. ευρώ που πρέπει να απορροφηθούν φέτος, να αφήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αναπτυξιακό αποτύπωμα και να συμβάλλουν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας.Να γίνει η κατάρτιση νέου Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης και Δημοσίων Επενδύσεων, η προετοιμασία για τη νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2021-2027, η αύξηση των δραστηριοτήτων Έρευνας & Ανάπτυξης σε ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις.Να βελτιωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον, με απλούστευση των αδειοδοτικών διαδικασιών σε πρωτογενή τομέα, μεταφορές και εκπαίδευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα