Ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα στην ΤτΕ

του Μανώλη Ασαριώτη

Με τη μακροσκελέστερη προκήρυξη στην ιστορία του ελληνικού αντάρτικου πόλης η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη του αυτοκινήτου-βόμβα στην οδό Αμερικής, τη νύχτα της 10ης Απριλίου.

Στις 18.322 λέξεις ο συγγραφέας της προκήρυξης αφιερώνει την ενέργεια στον Λάμπρο Φούντα, μέλος της οργάνωσης που έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών τέσσερα χρόνια νωρίτερα στη Δάφνη, και καλεί σε ένοπλη επανάσταση το λαό.

Τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα

δεν αναφέρουν επιχειρησιακές λεπτομέρειες για το χτύπημά τους, παρά μόνον την ποσότητα των 75 κιλών ANFO, που είχαν τοποθετήσει στο αυτοκίνητο. Δικαιολογούν την επιλογή τους για τη χρονική στιγμή της επίθεσής τους, που τη συνδυάζουν με την «έξοδο» της χώρας στις αγορές και την επίσκεψη της Καγκελαρίου Μέρκελ, ενώ –όπως αναφέρουν- επέλεξαν το συγκεκριμένο σημείο, γιατί -εκτός από την Τράπεζα της Ελλάδος- εκεί βρίσκεται και το γραφείο του εκπροσώπου του ΔΝΤ στη χώρα μας.

Στο μεγαλύτερο τμήμα των 57 σελίδων ο συγγραφέας προχωρά σε οικονομική ανάλυση, αιτιολογεί με τα δικά του κριτήρια την ελληνική οικονομική κρίση, ενώ υποστηρίζει ότι χρόνια νωρίτερα είχε προβλέψει την εξέλιξη.

Αναφέρεται και στη Χρυσή Αυγή, για την οποία λέει ότι αποκλειστικός ρόλος της είναι αυτός του «μπράβου-δολοφόνου στην υπηρεσία του κεφαλαίου» και η «εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων του καπιταλιστικού συστήματος». Χαρακτηρίζουν, μάλιστα, τη διπλή δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο «μια δίκαιη, αλλά και εύστοχη πολιτικά ενέργεια».

Στο κείμενο υπάρχουν και οι πολιτικές προτάσεις του Επαναστατικού Αγώνα, που ζητά τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την έξοδο από την ΟΝΕ και την Ε.Ε, την κατάργηση των τραπεζών, του αστικού κράτους, της αστυνομίας και του στρατού, αλλά και την απαλλοτρίωση της κρατικής περιουσίας.

Ο συγγραφέας της προκήρυξης τονίζει ότι σήμερα «ο ένοπλος αγώνας είναι πιο αναγκαίος από ποτέ».

Όλη η προκήρυξη ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα