«Ανακωχή» για Κικίλια-ΟΑΕΔ, δεν «έκλεισε» το θέμα

Πέφτουν οι τόνοι στην τρικομματική κυβέρνηση μετά τους τριγμούς που προκλήθηκαν με το θέμα της αποπομπής του διοικητή του ΟΑΕΔ, Ηλία Κικίλια. Να θυμίσουμε πως χθες (Δευτέρα 22/04) ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ζήτησε την παραίτηση του κ. διοικητή.

Τελικά το αίτημα «πάγωσε», χωρίς επίσημη ανακοίνωση.

«Παραμένω μέχρι νεωτέρας» είπε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Ηλίας Κικίλας, στην εφημερίδα «Τα Νέα», όταν ρωτήθηκε σχετικά για το χθεσινό «περιστατικό»…

Μιλώντας

σήμερα (Τρίτη 23/04) στο ραδιοσταθμό BHMA, o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου δήλωσε ότι δεν μπορούν να γίνονται μονομερείς ενέργειες σε μια τρικομματική κυβέρνηση. Επισήμανε, ωστόσο, ότι το πρόβλημα δεν είναι το πρόσωπο, αλλά η πολιτική που θα ακολουθήσει ο διοικητής του ΟΑΕΔ.

Στον αντίποδα το ΠΑΣΟΚ, εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας μεταξύ άλλων πως παρατηρούνται «παραπλανητικές εντυπώσεις που υπονομεύουν την προσπάθεια για ανάσχεση της ανεργίας».

Σύμφωνα με την ημερήσια εφημερίδα, πίσω από την αντιπαράθεση κρύβεται το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τη στήριξη 400.000 οικογενειών που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο. Την ίδια ώρα κυβερνητικά στελέχη καταλογίζουν στον κ. Κικίλια «αδυναμία συνεργασίας» με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, καθώς και για «προβληματικές επιδόσεις», ιδίως στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων.

Από την κυβέρνηση χαρακτηρίζουν αμετάκλητη την απόφαση απομάκρυνσης του κ. Κικίλια προαναγγέλλοντας την αντικατάστασή του με υπουργική απόφαση στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας από τη στιγμή που ο ίδιος δεν υποβάλει παραίτηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα