"Αν βρείτε Αρειανούς ενημερώστε με…" είπε ο Ομπάμα στην ΝΑΣΑ

"Αν έρθετε σε επαφή με Αρειανούς, θα ήθελα να με ενημερώσετε!"

Αυτό ήταν το αίτημα του Αμερικανού Προέδρου από την ΝΑΣΑ, μετά την επιτυχημένη προσγείωση του ρομποτικού οχήματος ‘Curiosity’ στον Άρη.

Να τον ενημερώσουν αμέσως αν βρουν ίχνη ζωής στον ‘κόκκινο πλανήτη’, ζήτησε αστειευόμενος από τους επιστήμονες στη ΝΑΣΑ, κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με την ΝΑΣΑ

ο Μπαράκ Ομπάμα.

"Ασχολούμαι με πολλά άλλα επείγοντα θέματα, αλλά πιστεύω πως αυτό θα έχει προτεραιότητα. Ακόμα και αν πρόκειται για μικρόβια, θα έχει ενδιαφέρον…", προσέθεσε.

"Θέλω απλώς να σας συγχαρώ. Κάνατε μία εξαιρετική δουλειά και μας κάνατε όλους υπερήφανους. Είστε τα παραδείγματα της αμερικανικής τεχνογνωσίας στην επιστήμη και στον τομέα της μηχανικής…", κατέληξε ο Ομπάμα.

Επίσης, ο Αμερικανός Πρόεδρος επισήμανε πως χάρη στην αφοσίωση των επιστημόνων της ΝΑΣΑ, το Curiosity προσέλκυσε την προσοχή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο.

Για την ιστορία, το ‘Curiosity’ προσεδαφίστηκε στον Άρη την περασμένη εβδομάδα και αναζητεί ίχνη ζωής στον ‘κόκκινο πλανήτη’ και θα συλλέξει πληροφορίες για μία -ενδεχομένως- μελλοντική επανδρωμένη αποστολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα