«Αν ο λαός μας διώξει, δεν υπάρχει κυβέρνηση»

Την πεποίθηση πως «το ΠΑΣΟΚ είναι πυλώνας» της κυβερνητικής σταθερότητας εξέφρασε ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και αφού προηγουμένως, είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Η συνάντηση των δύο εταίρων έρχεται στον απόηχο τοποθετήσεων του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών για αποχώρηση από τον

κυβερνητικό συνασπισμό εάν τα ποσοστά της «Ελιάς» είναι πολύ χαμηλά, ανεξάρτητα από το άθροισμα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

«Κατά βάση και με αφορμή το πρόσφατο eurogroup, πιστοποιείται η ανάκαμψη της οικονομίας. Έχουν γίνει πολλά σημαντικά βήματα και έχουμε αρχίσει να βγαίνουμε από την κρίση. Τώρα ο λαός θα βλέπει την αλλαγή. Στόχος είναι να επιβεβαιώσουμε βιωσιμότητας χρέους που ήδη οι αγορες εχουν κρίνει ως βιώσιμο», τόνισε αρχικά ο κ. Βενιζέλος στους εκπροσώπους του Τύπου.

Σχετικά με την αποχώρηση από την κυβέρνηση ο κ. Βενιζέλος δήλωσε:

«Συζητήσαμε και πολιτικό πλαίσιο που κινείται η χώρα. Για να αποδίδουν οι θυσίες λαού πρέπει να έχουμε πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα. Διασφαλίζεται μέσα από ρόλο ΠΑΣΟΚ που αγωνίζεται στο σχήμα ελιάς. Αλλιώς δεν μπορεί να διασφαλιστεί η ολοκλήρωση εθνικής στρατηγικής

Δεν βρισκόμαστε μόνοι μας γιατί αυτή την εντολή έδωσε ο λαός τον Ιούνιο του 2012.

Το ζήτημα δεν είναι η αποχώρηση από την κυβέρνηση. Αν ο λαός διώξει εμάς δεν υπάρχει κυβέρνηση» τόνισε με νόημα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Και πρόσθεσε: «Δεν είναι αστείο. Περιγράφω τη πραγματικότητα με δημοκρατικά ευαίσθητο και έντιμο τρόπο. Αν δεν έχεις ανοχή και κατανόηση λαού δεν μπορείς να πορευθείς».

Αναφερόμενος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Βενιζέλος σημείωσε: «Η στρατηγική εφόδου του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε. Κινδυνεύει να διαλυθεί για το ψηφοδέλτιο. Δεν πρέπει το βράδυ εκλογών να ισχυριστεί κάποιος ότι η χώρα μας έχει περιπέσει σε αμφισβήτηση. Το ΠΑΣΟΚ είναι πυλώνας. Χρειαζόμαστε συστράτευση. Ο εκβιασμός είναι της δημαγωγίας, του εύκολου ψέματος και της ψευδαίσθησης».

Τριγμοί προ εκλογών…

Το ζήτημα της παραίτησης των μελών της κυβέρνησης που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ έβαλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος σε κομματική εκδήλωση της «Ελιάς» στο Βόλο.
Κάλεσε τους πολίτες να διερωτηθούν πριν ψηφίσουν «εάν την Κυριακή το βράδυ των εκλογών θέλουν η Ελλάδα να είναι μία χώρα που θα υποστεί ότι έχουν υποστεί χώρες όπως η Ουκρανία, ή χώρες της Βόρειας Αφρικής …» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, απόλυτα ταυτίζεται ο Ανδρέας Λοβέρδος με το δίλημμα του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος έθεσε θέμα κυβερνητικής σταθερότητας, αν η Ελιά αποδοκιμαστεί στις ευρωεκλογές.

Όπως δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84»,«όχι απλώς συμφωνώ απόλυτα» αλλά «μαζί με τον κ. Βενιζέλο συνδιαμορφώσαμε αυτήν τη γραμμή την προηγούμενη εβδομάδα. Ταυτίζομαι με την πολιτική αυτή. Μαζί με τον κ. Αηδόνη και με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συγκροτούμε μια 30άδα βουλευτών στη Βουλή, στην οποία στηρίζει η χώρα την πορεία της».

Ο κ. Λοβέρδος απευθυνόμενος «σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες» είπε ότι «αν αυτός ο πολίτης δεν θέλει αστάθεια, θέλει σταθερότητα και συνέχιση της πολιτικής πορείας, φυσικά με διορθώσεις και παρεμβάσεις κοινωνικής συνοχής, αυτήν τη σταθερότητα δεν την εξασφαλίζει, αν δεν ψηφίσει την Ελιά».

Κριτική προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο για το δίλημμα που έθεσε με την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση, αν τα ποσοστά της Ελιάς δεν είναι επαρκώς υψηλά, άσκησε ο Θόδωρος Πάγκαλος.

Ο πρώην υπουργός μάλιστα χαρακτήρισε την τακτική του αντιπροέδρου της κυβέρνησης «αυτοκτονική», διότι, όπως υποστήριξε, δίνει κίνητρο στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν ΝΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα