Αμάλ κούκλα Αθήνα – Μεταξουργείο: Χημικά και συμπλοκές

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στην Πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο, πριν την εκδήλωση με τη “μικρή Αμάλ”. Όπως μετέδωσε το MEGA, ομάδα ατόμων πέταξε τέσσερις μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ ακολούθησαν συμπλοκές στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στο σημείο, ήταν προγραμματισμένη συγκέντρωση μελών ακροδεξιών ομάδων, τα οποία προσπάθησαν με συνθήματα να ακυρώσουν την εκδήλωση για την υποδοχή της μαριονέτας, καθώς στο Μεταξουργείο ήταν ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας της στην Αθήνα.

Παράλληλα, αριστερές ομάδες πραγματοποιούσαν αντισυγκέντρωση στην πλατεία Μεταξουργείου, προκειμένου να προστατεύσουν τόσο την εκδήλωση όσο και εκείνους που συνοδεύουν την κούκλα Αμάλ.

Ξέσπασε ένταση, με την αστυνομία να προχωρά σε ρίψεις χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Ως εκ τούτου οι διοργανωτές ακύρωσαν την εκδήλωση με την Αμάλ, όπως ανακοίνωσαν στο Facebook. “Για λόγους πέρα από τον έλεγχό μας το σημερινό event του The Walk στο Μεταξουργείο δεν θα πραγματοποιηθεί όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί. Σας ευχαριστούμε για τη θερμή υποστήριξη και τη μεγάλη αγκαλιά που έχετε χαρίσει όλοι στη Μικρή Αμάλ”, έγραψαν. Με εντολή της Αστυνομίας, ο σταθμός Μεταξουργείο του μετρό έκλεισε στις 17:30, όπως γνωστοποίησε η ΣΤΑΣΥ. Οι συρμοί διέρχονταν από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα