Αλβανοί «ξάφριζαν» τη Μύκονο και έστελναν τα κλοπιμαία… στη χώρα τους

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Είχαν… εγκατασταθεί στη Μύκονο, στοχοποιούσαν εξοχικές κατοικίες επωνύμων και επιχειρήσεις, τρύπωναν, όταν οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν και μετέφεραν τα κλοπιμαία-μετρητά και είδη- με ιδιόκτητο φορτηγό στην Αλβανία!

Αναζητούνται άλλοι τρεις της συμμορίας

Ο λόγος για πολυμελή συμμορία Αλβανών, τέσσερις από τους οποίους συνελήφθησαν σε επιχείρηση της Αστυνομίας στο «νησί των ανέμων», ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις της ομάδας.

Μεταξύ αυτών και ο εγκέφαλος ο οποίος είχε προλάβει να διαφύγει στη χώρα του και ήδη εκδίδεται ευρωπαϊκό ένταλμα για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Χτυπούσαν κατοικίες και επιχειρήσεις εν απουσία των ενοίκων

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, είχαν συγκροτήσει ομάδα με χαρακτηριστικά δομημένης εγκληματικής οργάνωσης και δρώντας με συγκεκριμένη καθοδήγηση και διακριτούς ρόλους διέπρατταν κλοπές από επιχειρήσεις και κατοικίες του νησιού, όταν οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι αυτών απουσίαζαν.

Με ιδιόκτητο φορτηγό στην Αλβανία τα κλοπιμαία

Αφού συγκέντρωναν τα κλοπιμαία σε χώρους, όπου διέμεναν προσωρινά, στη συνέχεια τα μετέφεραν με ιδιόκτητο φορτηγό όχημα στην Αλβανία.

Εξιχνιάστηκαν 25 κλοπές σε επιχειρήσεις και 18 σε κατοικίες της Μυκόνου

Από την εξακρίβωση της εγκληματικής τους δραστηριότητας εξιχνιάστηκαν 25 κλοπές από διάφορες επιχειρήσεις και 18 από κατοικίες που διέπραξαν το χρονικό διάστημα από τον Μάιο έως τον Δεκέμβριο του 2017.

Η αξία των κλοπιμαίων που αφαίρεσαν (συνυπολογίζονται και τα μετρητά) ανέρχεται στις 198.475,00 ευρώ.

Κατασχέθηκαν κάποια κλοπιμαία στην κατοχή τους

Τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στην κατοχή τους κατασχέθηκαν.

Μέρος τους αναγνωρίστηκε και αποδόθηκε στους δικαιούχους, ενώ τα υπόλοιπα φυλάσσονται προκειμένου να ταυτοποιηθεί η προέλευσή τους.

Το άρθρο Αλβανοί «ξάφριζαν» τη Μύκονο και έστελναν τα κλοπιμαία… στη χώρα τους εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα