Αλλαγή ηγεσίας με το βλέμμα στο μέλλον στην Microsoft

Αλλαγή ηγεσίας η οποία θα συζητηθεί αλλά και θα συγκριθεί με την ηγεσία που προϋπήρχε θα συντελεστεί στη Microsoft . Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο ανώνυμη πηγή ο Ινδός Σάτια Ναντέλα, ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια είναι προϊστάμενος του τμήματος cloud computing, με υπηρεσία 22 ετών στην εταιρεία,

θα στεφθεί νέος διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, στη θέση του Στιβ Μπάλμερ.

Παράλληλα, αναφέρει το Reuters, ο Μπιλ Γκέιτς θα εγκαταλείψει εκτός απροόπτου και τη θέση του προέδρου της εταιρείας, στην οποία θα τον διαδεχτεί ο Τζον Τόμπσον.

Ο 47χρονος σήμερα Σάτια Ναντέλα ξεκίνησε την καριέρα του στη Sun Microsystems και το 1992 μεταπήδησε στη Microsoft, όπου αναρριχήθηκε τάχιστα σε ηγετικούς ρόλους στα τμήματα Office και Bing. Από το 2011 είναι ο επικεφαλής του τμήματος Cloud and Enterprise.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μicrosoft Στιβ Μπάλμερ ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά στις 23 Αυγούστου 2013 ότι θα παραιτηθεί από την εταιρεία εντός του επόμενου δωδεκάμηνου -μια κίνηση που βάζει τέλος σε ένα κεφάλαιο 13 ετών για τη μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού, η οποία όμως έμεινε πίσω την κούρσα της νέας αγοράς φορητών συσκευών.

Keywords
Τυχαία Θέματα