«Αλλάχ Ακμπάρ», φώναξε ο μακελάρης του Στρασβούργου κατά την επίθεση

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

«Αλλάχ Άκμπαρ» φώναξε ο δράστης της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού

Ο εισαγγελέας επικαλέστηκε αυτόπτες μάρτυρες, γεγονός που ενισχύει τα περί τρομοκρατικού χτυπήματος.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο εισαγγελέας, παραχωρώντας συνέντευξη τύπου στο Πολυμελές Δικαστήριο του Στρασβούργου.

Ανακοίνωσε επίσης ότι τέσσερα άτομα που συνδέονται με τον ύποπτο της επίθεσης βρίσκονται υπό κράτηση, ενώ ο ίδιος εξακολουθεί να διαφεύγει.

Ο

δράστης προκάλεσε τον θάνατο δύο ατόμων, ενώ άλλος ένας είναι εγκεφαλικά νεκρός. Παράλληλα, τραυμάτισε δώδεκα άτομα, εκ των οποίων οι έξι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

France – video of Strasbourg Xmas market shooting, 3 dead 12 injured #France #Strasbourg
pic.twitter.com/UvzILuiPzx

— iixxii (@iixxii) December 12, 2018

Η αντιτρομοκρατική του Παρισιού διεξάγει την έρευνα

Ο εισαγγελέας του Παρισιού, Ρεμί Ετζ δήλωσε ότι με βάση «την τοποθεσία που αποτέλεσε στόχο, τον τρόπο που έδρασε ο επιτιθέμενος, το προφίλ του και τις μαρτυρίες που συλλέχθησαν από αυτούς που τον άκουσαν να φωνάζει “Αλλάχ Ακμπάρ”, την έρευνα ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της εισαγγελίας του Παρισιού».

Η αστυνομία έχει αναγνωρίσει τον ύποπτο της επίθεσης στο Στρασβούργο ως τον 29χρονο Σερίφ Σεκάτ.

Έχει γεννηθεί στο Στρασβούργο και βρισκόταν σε κατάλογο υπόπτων για παρακολούθηση των υπηρεσιών πληροφοριών ως δυνάμει επικίνδυνος για την ασφάλεια.

VIDEO: Police search a location near the Christmas market in the northeastern French city of #Strasbourg where two people were killed and 14 injured when a gunman opened fire, according to authorities pic.twitter.com/vBwEn44yCo

AFP news agency (@AFP) December 12, 2018

Το άρθρο «Αλλάχ Ακμπάρ», φώναξε ο μακελάρης του Στρασβούργου κατά την επίθεση εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα