«Ακατάλληλο» το Facebook για το αφεντικό ή τη μαμά σας…

Το ανέβασμα φωτογραφιών στο Facebook στις οποίες εμφανίζεσαι μεθυσμένος, τις οποίες μοιράζεσαι και σχολιάζεις με φίλους σου σε απευθείας σύνδεση, μπορεί να γίνει πολύ αγχωτικό, όταν γνωρίζεις πως μπορεί να σε «κατασκοπεύει» το αφεντικό ή οι γονείς σου.

Σχετική έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, φανέρωσε πως οι χρήστες του Facebook ανησυχούν μήπως οι δημοσιευμένες «αμαρτίες» τους γίνουν ευρύτερα γνωστές, με δεδομένο πως το 50% των εργοδοτών ισχυρίζεται ότι έχει χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο για να τσεκάρει υποψηφίους για μία θέση εργασίας στην εταιρεία τους.

Όπως δήλωσε ο ερευνητής Ben Marder, «το Facebook μοιάζει σαν έναν μεγάλο πάρτι για όλους τους φίλους σας, όπου μπορείτε να χορέψετε, να πιείτε και να φλερτάρετε. Ωστόσο, με τη μαμά, τον μπαμπά και το αφεντικό ‘εκεί’, το πάρτι μετατρέπεται σε μια αγχωτική εκδήλωση, με πολλές κοινωνικές ‘παγίδες’».

Κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι είναι φίλοι στο Facebook σε επτά διαφορετικούς κοινωνικούς κύκλους. Πάνω από τα τέσσερα πέμπτα των χρηστών, προσθέτει  ως φίλους τα μέλη της ευρείας οικογένειάς τους. Λιγότερο από το 70% είναι συνδεδεμένο με τους φίλους των φίλων τους, ενώ πάνω από το 60% κάνει «φίλους» τους συναδέλφους τους, παρά το άγχος που αυτό τους προκαλεί.                                                                            

Πληροφορίες από: Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα