Αιματηρή επίθεση στον σταθμό λεωφορείων της Μπερσεβά στο Ισραήλ

Φωτογραφία από το jpost.com

Συνεχίζεται ο αιματηρός παραλογισμός μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών, σε μια διαμάχη χωρίς τέλος και με πολλά θύματα και από τις δύο πλευρές. Αργά το βράδυ της Κυριακής εκδηλώθηκε επίθεση στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων στην πόλη Μπερσεβά που βρίσκεται στη νότια πλευρά του Ισραήλ. Δύο ένοπλοι εισέβαλαν στον σταθμό ανοίγοντας πυρ, ενώ ταυτόχρονα μαχαίρωναν πολίτες που βρίσκονταν κοντά τους. Όπως μετέδωσε η Jerusalem Post ο ένας από τους δράστες πυροβολούσε

και ο άλλος μαχαίρωνε.

Από την επίθεση αυτή σκοτώθηκε ένας άνθρωπος, ενώ δέκα έχουν τραυματιστεί και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της περιοχής, σύμφωνα με τα ΜΜΕ του Ισραήλ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δύο εκ των τραυματικών έχουν διακομιστεί στη μονάδα εντατικής παρακολούθησης καθώς η κατάστασή τους είναι πολύ σοβαρή.

Στο σημείο, όπως και σε κάθε σημείο στο Ισραήλ, βρισκόντουσαν αστυνομικοί και στρατιώτες, οι οποίοι άνοιξαν με τη σειρά τους πυρ κατά των δραστών με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ένας και να τραυματιστεί σοβαρά ο δεύτερος, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Στο μεταξύ οι αρχές του Ισραήλ άρχισαν να κατασκευάζουν ένα τείχος στην Ανατολική Ιερουσαλήμ για να προστατέψουν τον εκεί εβραϊκό οικισμό από τις επιθέσεις που γίνονται από την γειτονική παλαιστινιακή συνοικία. Ο τοίχος θα φθάνει σε μήκος τα 300 μέτρα, και όπως τονίζουν οι αρχές θα έχει προσωρινό χαρακτήρα καθώς είναι μετακινούμενος.

Keywords
Τυχαία Θέματα