Αίγυπτος: Ερήμην σε θάνατο δέκα μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων

Ερήμην σε θάνατο καταδίκασε αιγυπτιακό δικαστήριο δέκα μέλη της εκτός νόμου οργάνωσης των «Αδελφών Μουσουλμάνων», ενώ ανέβαλε την ετυμηγορία του για τον ηγέτη της οργάνωσης, τον Μοχάμεντ Μπαντίε, και άλλα 37 στελέχη της που δικάζονταν στην ίδια υπόθεση, δήλωσαν δικαστικές πηγές.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι καταδικασθέντες κρίθηκαν ένοχοι κατηγοριών μεταξύ των οποίων η υποκίνηση βίας και ο αποκλεισμός ενός μεγάλου δρόμου βορείως του Καΐρου στη διάρκεια των διαδηλώσεων που ξέσπασαν αφού ο στρατός

ανέτρεψε τον περασμένο Ιούλιο τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.

Οι δέκα καταδικασθέντες πιστεύεται ότι κρύβονται αφότου οι αρχές άρχισαν την επιχείρηση καταστολής της οργάνωσης μετά την ανατροπή του Μόρσι. Η θανατική ποινή που επιβλήθηκε ερήμην στους δέκα κατηγορουμένους πρόκειται να επικυρωθεί τον Ιούλιο, αφού διατυπώσει άποψη ο μουφτής.

Οι θανατικές ποινές στην Αίγυπτο υποβάλλονται σ' αυτόν τον εκπρόσωπο του Ισλάμ στο Κράτος, αλλά η γνώμη του δεν είναι δεσμευτική. Το δικαστήριο μπορεί στη συνέχεια να αποφασίσει να μετατρέψει αυτές τις ποινές, ενώ οι αποφάσεις του υπόκεινται επίσης σε έφεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα