Αίγυπτος: Δύο νεκροί από έκρηξη βόμβας στο Κάιρο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στο Κάιρο από έκρηξη βόμβας, μία από τις πολλές που σημειώθηκαν με αφορμή την επέτειο του ενός έτους από την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό της χώρας.

Τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί στην πρωτεύουσα ήταν δρακόντεια καθώς τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού είχαν αποκλείσει

την κεντρική πλατεία Ταχρίρ ενόψει των διαδηλώσεων για τον ένα χρόνο από την ανατροπή του Μόρσι από τον πρώην αρχηγό του στρατού και νυν πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα διαμέρισμα στο προάστιο Κερντάσα όπου πέρσι το καλοκαίρι είχαν σκοτωθεί 10 αστυνομικοί από ισλαμιστές διαδηλωτές. Άλλος ένας εκρηκτικός μηχανισμός, τοποθετημένος σε αυτοκίνητο, πυροδοτήθηκε κοντά στον προεδρικό μέγαρο Αμπασίγια, στα βορειοανατολικά του Καΐρου ενώ τρεις αυτοσχέδιες βόμβες εξερράγησαν κοντά σε περιπολικά στην περιοχή Ιμπάμπα, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, η οργάνωση από την οποία προέρχεται ο Μόρσι, κήρυξε την 3η Ιουλίου “Ημέρα Οργής” και κάλεσε τους υποστηρικτές της να διαδηλώσουν σε όλη τη χώρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Σε τρεις περιοχές του Καΐρου οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους οι οποίοι επιχειρούσαν να αποκλείσουν οδικούς άξονες, σύμφωνα με την εφημερίδα Αλ Αχράμ.

Η σημερινή ημέρα θεωρείται κρίσιμη για τους ισλαμιστές και κυρίως για τους Αδελφούς Μουσουλμάνους. Το κίνημα αυτό, που είχε κερδίσει όλες τις εκλογές μετά τη λαϊκή εξέγερση του 2011 και την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ, χαρακτηρίστηκε πρόσφατα “τρομοκρατική οργάνωση” και σχεδόν όλα τα ηγετικά στελέχη του έχουν συλληφθεί ή καταδικαστεί ακόμη και σε θάνατο. Ο πνευματικός ηγέτης του, ο Μοχάμεντ Μπαντίε, έχει καταδικαστεί δύο φορές στην εσχάτη των ποινών.

Το άρθρο Αίγυπτος: Δύο νεκροί από έκρηξη βόμβας στο Κάιρο εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα