Αίγιο συμμορία: Οκτώ κλοπές ηλικιωμένων

Από τον περασμένο Μάρτιο, τρεις γυναίκες, έβαζαν κάτω τα στοιχεία που διαβάζαν για τις ακριβείς ημερομηνίες πληρωμής συντάξεων, αλλά και άλλων επιδομάτων, σε συνταξιούχους και δικαιούμενους. Γνώριζαν από την «αυτοψία», κοντά σε τράπεζες, σε πλατείες και άλλα σημεία όπου συγκεντρώνονταν περιχαρείς οι ηλικιωμένοι, στην πλειοψηφία τους, που είχαν εισπράξει χρήματα κι έβαζαν σε υλοποίηση το σχέδιο. Ενεργώντας σε διαφορετικές ομάδες, πλησίαζαν

τα υποψήφια θύματα και ενώ η μία γυναίκα τα απασχολούσε με ανύπαρκτα θέματα, οι άλλες έβρισκαν την ευκαιρία της έλειψης προσοχής του θύματος και αφαιρούσαν ταχυδακτυλουργικά ποσά από τα μόλεις εισπραχθέντα!

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ήταν αρκετές οι καταγγελίες ηλικιωμένων, στο Αίγιο, όπου δρούσε η «θηλυκή συμμορία» και ξεκίνησε η έρευνα από αστυνομικούς του Τμήματος Αιγιαλείας για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Εν τέλει, συνελήφθη μια ημεδαπή γυναίκα, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε συμμορία και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία. Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν ακόμη δύο γυναίκες συνεργούς της συλληφθείσας, οι οποίες αναζητούνται.

Εξιχνιάστηκαν οκτώ κλοπές

Οι αστυνομικοί με την πρώτη σύλληψη εξιχνίασαν συνολικά οκτώ κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων, που διαπράχθηκαν από 3-3-2021 μέχρι και 29-10-2021, στο Αίγιο, με «λεία», που ξεπερνά τις 2.200 ευρώ. Ιδού ο τρόπος δράσης της «θηλυκής συμμορία», όπως τον περιγράφουν οι αστυνομικοί: «Ως προς την μεθοδολογία, που ακολουθούσαν οι δράστιδες, επισημαίνεται ότι, ενεργώντας από κοινού, σε ομάδες με διαφορετική σύνθεση, μετέβαιναν πεζές κυρίως τις ημέρες πληρωμής συντάξεων και άλλων επιδομάτων, σε κεντρικά σημεία του Αιγίου, όπου παρατηρείται συνωστισμός και προσέγγιζαν ηλικιωμένους άνδρες, από τους οποίους αφαιρούσαν με την μέθοδο της απασχόλησης χρηματικά ποσά».

Η συλληφθείσα παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών της, αλλά και για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Αιγίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα