Αιχμές Βενιζέλου κατά ΓΑΠ – Η απάντηση του για τις αποδοκιμασίες [vids]

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Αιχμές κατά του Γιώργου Παπανδρέου άφησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε αρκετά σημεία της ομιλίας του στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος. Παράλληλα, απάντησε με καυστικό τρόπο στις αποδοκιμασίες που δέχθηκε τη Δευτέρα στην εκδήλωση του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου.

Σε

αντίθεση με την επεισοδιακή υποδοχή που του επεφύλαξαν τη Δευτέρα, αυτή τη φορά οι συγκεντρωμένοι υποδέχθηκαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με χειροκροτήματα και το σύνθημα «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό».

Ξεκινώντας την ομιλία ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για την ουσιαστική παρουσία του ενώ αναφερόμενος στη απουσία του Γιώργου Παπανδρέου εξέφρασε την λύπη του . “Λυπάμαι για την απουσία του Γιώργου Παπανδρέου, που είμαι σίγουρος ότι είναι ψυχικά μαζί μας. Δυστυχώς η παρουσία του σε προγραμματισμένο σεμινάριο της Royal Bank of Scotland δεν του επέτρεψε να είναι εδώ μαζί μας…”

“Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, κλονισμένο, ακρωτηριασμένο αλλά όρθιο”, ανέφερε στη συνέχεια ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η απάντηση στις αποδοκιμασίες

Απαντώντας στις αποδοκιμασίες που δέχθηκε στην εκδήλωση του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου τη Δευτέρα. ο κ Βενιζέλος είπε:

“Τη Δευτέρα μίλησα για τον καταλυτικό ρόλο του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά χάθηκαν αυτά που είπα μέσα στην ευτέλεια συμπεριφορών που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία, με πολιτικό ήθος. Χάθηκαν μέσα σε συμπεριφορές που προσβάλουν την παράταξη … Δεν έχουμε καμία σχέση, ηθική και πολιτική, με τα φαινόμενα αυτά . Δεν ανήκουν στην παράταξη”, τόνισε.

“Δεν με αφορούν προσωπικά, μετείχα ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να δώσω ένα μήνυμα συστράτευσης. Επιτελώ το καθήκον εξαντλώντας τα περιθώρια της δικής μου αντοχής και ανοχής”, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι “τα παιχνίδια με τους θεσμούς απαγορεύονται και όταν γίνονται τιμωρούνται” και υπογράμμισε ότι ο τόπος μπορεί να πορευτεί μέσα από την αποκατάσταση της εθνικής ενότητας.

Πρότασή μας, είναι η συνεργασία των προοδευτικών, υπεύθυνων δυνάμεων, σημείωσε, λέγοντας για ακόμη μια φορά ότι “το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι συμπλήρωμα κανενός, είναι ο τρίτος πόλος, είναι η λύση που εγγυάται την ασφαλή πορεία του τόπου”.

“Το ΠΑΣΟΚ έτυχε να χειρίζεται την ευθύνη της διακυβέρνησης στη χειρότερη φάση της έκρηξης των συνεπειών της κρίσης και των δύσκολων αποφάσεων”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: “Και μάλιστα έκρινε ότι έπρεπε να σηκώσει το βάρος αυτό μόνο του και όχι να ζητήσει συμπαράταξη και συστράτευση εθνικού χαρακτήρα στη διαχείριση της κρίσης. Ενώ είχαμε τη δυνατότητα, το είχα προτείνει. Θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφασίσει”.

Ο κ. Βενιζέλος στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πορεία του ΠΑΣΟΚ αλλά και τη δική του συμβολή:

“Στάθηκα δίπλα στον Αντρέα το 1989, όταν ήταν εγκαταλελειμένος, προδομένος στο ειδικό δικαστήριο. Διασφάλισα την ενότητα του κόμματος το 2007, μέσα σε πρωτοφανείς συνθήκες στα όρια του φασισμού. Αγωνίστηκα για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ το 2008 – 2009. Το 2009 δεν παρασύρθηκα σε δημαγωγία. Αγωνίστηκα για να αποτρέψω το φλερτ με το ΔΝΤ. Ανέλαβα την ευθύνη της οικονομίας της χώρας, διαπραγματεύτηκα τη μείωση του χρέους”

“Καρφιά” προς τον Παπανδρέου

“Ανελαβα την ηγεσία ενός ΠΑΣΟΚ του 4% και όχι του 44%. Δεν είμαι αρχηγός ενός μικρού, ιδιόκτητου κόμματος. Δεν έκανα καριέρα χάρη στο ΠΑΣΟΚ. Δεν κάνω καριέρω ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Επιτελώ καθήκον με πολύ σαφείς στόχους για συγκεκριμένο διάστημα. Δεν δέχομαι ότι ισχύουν και αναπαράγονται οι αθλιότητες του 2007. Αυτό το επιδιώκουν μόνο εκείνοι που θέλουν να ξεχαστεί τι μεσολάβησε. Υπάρχει ένα όριο. Το όριο της εντιμότητας” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε βαδίζουμε προς την κεντρική επιτροπή χωρίς ψεύτικα διλήμματα περί ΠΑΣΟΚ και δημοκρατικής παράταξης. “Προχωράμε όλοι μαζί, χωρίς όρους και αποκλεισμούς, αλλά με ένα μόνο κριτήριο. Προχωράμε μαζί όσοι πράγματι ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ στο παραβάν του εκλογικού κέντρου” επισήμανε.

“Εις πείσμα όλων εκείνων που μόνιμα στοχεύουν το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη, είναι εδώ και σηκώνει ψηλά τη σημαία του μέλλοντος του τόπου”κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Το άρθρο Αιχμές Βενιζέλου κατά ΓΑΠ – Η απάντηση του για τις αποδοκιμασίες [vids] εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα