«Αγύριστο κεφάλι» στα ίδια μέρη θα ξαναγυρνώ…

Η Minos EMI, οι εκδόσεις Λιβάνη και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο «Αγύριστο κεφάλι» του Μίλτου Πασχαλίδη, την Τετάρτη 12 Μαρτίου στον Ιανό. Η έκδοση περιέχει το CD «Καλοκαίρι στην Αμοργό (και άλλες ιστορίες)» σε στίχους Άλκη Αλκαίου και μουσική Μίλτου Πασχαλίδη.

Πρόκειται για μια νουβέλα 200 σελίδων, όπου περιγράφεται η σχεδόν 20ετής φιλία των δύο δημιουργών, από το 1995 ως το 2012, χρονολογία θανάτου του ποιητή.

Θα

μιλήσουν οι Θάνος Μικρούτσικος και Οδυσσέας Ιωάννου και θα τραγουδήσουν: ο Θάνος, ο Μίλτος και άλλοι φίλοι του Άλκη Αλκαίου.

Απόσπασμα από το βιβλίο: «Αυτός ο τύπος, σχεδόν τριάντα χρόνια εθελούσια αποκλεισμένος σε δυο δωμάτια, ένα στην Κάτω Κηφισιά και ένα στην Πάργα, μου είχε ανοίξει παράθυρα σ' όλο τον κόσμο. Με είχε πάει στη Γη των Βησιγότθων, στο Μεξικό, στο Κατμαντού, στο Μετς, στο Πόρτο Ρίκο, μαζί είχαμε στήσει οδοφράγματα στο Παρίσι το Μάη του '68, είχαμε ανέβει στο κάρο μαζί με τη Ρόζα Λούξεμπουργκ, σαλπάραμε στο τσούρμο του Σεβάχ, από το Ταζ Μαχάλ ως το Ντεπό κι από την Πάργα ως την πλατεία Χόρχε ντ' Αλβαράδο».

Ο Μίλτος Πασχαλίδης γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1969. Μεγάλωσε στους Αμπελόκηπους. Σπούδασε Μαθηματικά και Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Ζει στην Αθήνα και έχει μια κόρη, την Ευγενία. Συνήθως γράφει τραγούδια. Αυτό είναι το τρίτο βιβλίο του, μετά το «Δύο Νύχτες στο Σαράντι» (εκδ. Αλεξάνδρεια, 2010) και το «Επόπτης» (εκδ. Λιβάνης, 2012).

Ώρα έναρξης: 20.30

Εμφανίσεις στο Σταυρό του Νότου

Ο Μίλτος Πασχαλίδης επιστρέφει στο club του Σταυρού του Νότου, για τρεις ακουστικές παραστάσεις μέσα στο Μάρτιο. Μεγάλο μέρος του προγράμματος κινείται γύρω από τα τραγούδια του Άλκη Αλκαίου και πλαισιώνεται από άλλες ξεχωριστές επιλογές τόσο από τη δική του δισκογραφία όσο και από τραγούδια δανεικά αλλά κι εκπλήξεις της βραδιάς.

Τον συνοδεύσει στο πιάνο και το ακορντεόν, η στενή του συνεργάτης Μιρέλα Πάχου, αναλαμβάνοντας να ερμηνεύσει παράλληλα τραγούδια δικά του αλλά και δικά της που θα κυκλοφορήσουν σύντομα.

Σταυρός του Νότου - Club

Φραντζή & Θαρύπου 37, Ν. Κόσμος, +302109226975, http://www.stn.gr/

Τις Παρασκευές 14, 21 και 28 Μαρτίου στις 22.30.

«Φυσάει ένας αέρας που σαρώνει,
μα εγώ είμ’ ένα τραγούδι αλλοτινό
στου δρόμου το λιοπύρι και το χιόνι
αγύριστο κεφάλι θα γυρνώ…»

Keywords
Τυχαία Θέματα