Αγανάκτηση στο Ρίο, μετά τον βιασμό νεαρής Αμερικανίδας

Έντονη οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει ο βιασμός μιας Αμερικανίδας φοιτήτριας στη Βραζιλία, καθώς και ο ξυλοδαρμός του Γάλλου συντρόφου της, ενώ βρίσκονταν σε τουριστικό λεωφορείο στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Οι δράστες μπήκαν στο λεωφορείο, έδιωξαν τους υπόλοιπους επιβαίνοντες χτύπησαν τον νεαρό Γάλλο με μια σιδερόβεργα, του πέρασαν χειροπέδες και βίασαν την κοπέλα, ενώ συνέχισαν να κυκλοφορούν με το όχημα μέσα στην πόλη επί έξι ώρες.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, και ο οδηγός του μίνι-μπας μετείχε στην βία και το βιασμό που διήρκεσε περίπου έξι ώρες. Οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης μια πιστωτική κάρτα του ζευγαριού, για να αγοράσουν τρόφιμα και να κάνουν ανάληψη χρημάτων.

Οι αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη τριών υπόπτων που συμμετείχαν στο βιασμό της άτυχης φοιτήτριας.

Το ζήτημα της ασφάλειας των ξένων τουριστών, είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, δεδομένου ότι η πόλη θα φιλοξενήσει φέτος εκατομμύρια επισκέπτες με τη διοργάνωση του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών στο ποδόσφαιρο, με την παρουσία μάλιστα και του Πάπα Φραγκίσκου Francis, ενώ ακολουθούν το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το 2014 και οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα