Αυξήσεις στα καύσιμα 2022: Ράλι στις τιμές

Το ψυχολογικό όριο των 2 ευρώ/lt πλησιάζει η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης σε ορισμένα πρατήρια υγρών καυσίμων στην Αθήνα, ενώ σε πολλά νησιά του Αιγαίου, ήδη το έχει ξεπεράσει. Για του λόγου το αληθές σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, e-katanalotis – την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου η ανώτατη τιμή της απλής 95αρας έφθασε το 1,987 ευρώ το λίτρο, με το μέσο όρο τιμών των υγρών καυσίμων στην Αττική να κυμαίνεται λίγο πάνω από το 1,80 ευρώ. Υπάρχουν πάντως και κάποια βενζινάδικα όπου οι τιμές στην αμόλυβδη, το

πετρέλαιο και το γκάζι κινούνται στα προ της ενεργειακής κρίσης επίπεδα, αλλά αυτά είναι ελάχιστα και εξαιρετικά άβολα για ορισμένους οδηγούς, ως προς τις περιοχές στις οποίες βρίσκονται.

“Οι περισσότεροι βάζουν βενζίνη μέχρι 20 ευρώ”

“Οι περισσότεροι βάζουν βενζίνη μέχρι 20 ευρώ”, λέει η πρόεδρος ένωσης βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα δίνοντας την εικόνα που υπάρχει στα πρατήρια καυσίμων. Η ίδια εικόνα υπάρχει και στη Θεσσαλονίκη, όμως αντίθετα στα νησιά τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Στις Κυκλάδες, για παράδειγμα, η ανώτερη τιμή είναι στα 2,25 ευρώ ενώ τιμές πάνω από τα 2 ευρώ συναντά κανείς και στα Δωδεκάνησα.

Keywords
Τυχαία Θέματα