Αυτός είναι ο μέσος υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ

Το προφίλ του «τυπικού» στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ διαγράφεται ξεκάθαρα σε έρευνα που διενεργήθηκε κατά την περίοδο του κομματικού συνεδρίου και τα αποτελέσματά της δημοσιοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο.

Αρχικό δείγμα της έρευνας αποτέλεσαν 1.830 σύνεδροι (περίπου οι μισοί από τους εγγεγραμμένους), απάντησαν ωστόσο επαρκώς οι 1.794, οι οποίοι είναι το οριστικό δείγμα της έρευνας, πάνω στο οποίο στηρίχτηκαν τα αποτελέσματά της.

Σύμφωνα με αυτά ο μέσος «Συριζαίος» είναι άντρας, περίπου στα 50, με καθαρά οικογενειακό

μέσο εισόδημα περίπου 1.950 ευρώ, με ανώτερη μόρφωση, με πολιτική τοποθέτηση στην αριστερά, φιλευρωπαϊστής, αρνητής των παραδοσιακών ΜΜΕ (όπως τηλεόραση, εφημερίδα, ραδιόφωνο, ενώ δεν βλέπει Mega) και λάτρης του διαδικτύου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η τοποθέτηση του για τα θέματα της Ευρώπης που είναι απόλυτα σαφής: Το μέσο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της Ε.Ε., αν και την θεωρούν συνυπεύθυνη για τη σημερινή κατάσταση με τις ελληνικές κυβερνήσεις. Επιπροσθέτως τάσσεται υπέρ της διατήρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά με αναδιάταξη των δυνάμεων και δημοψηφίσματα ανά χώρα, των οποίων οι αποφάσεις θα υπερβαίνουν σε ισχύ τα εθνικά κοινοβούλια.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετούν ιδεολογικά τον εαυτό τους στην «μασίφ αριστερά». Πιο συγκεκριμένα αυτοτοποθετούνται στην θέση 1,9 στην κλίμακα Αριστερά (1) - Δεξιά (10), ενώ τοποθετούν τον ΣΥΡΙΖΑ λίγο πιο δεξιά τους (2,1). Συγχρόνως θεωρούν ότι μόνο το ΚΚΕ βρίσκεται σε κοντινή απόσταση (3,5), ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα του κοινοβουλίου τοποθετούνται στην κεντροδεξιά (ΔΗΜ.ΑΡ.: 6,7 & ΑΝ.ΕΛΛ.: 7,9), τη Δεξιά (ΠΑΣΟΚ: 8,6) ή την Άκρα Δεξιά (Ν.Δ.: 9,4 και ΧΑ: 10).

Η συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων επιλέγει το διαδίκτυο και την ιστοσελίδα του Left.gr για την ενημέρωσή της, ενώ πολλοί ενημερώνονται επίσης από τον ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο», τις ιστοσελίδες της "Αυγής", του ΣΥΡΙΖΑ (που την κρίνει σχετικά ανεπαρκή) και του ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο. Επίσης ενημερώνονται τακτικά και από την έντυπη "Αυγή", το κυριακάτικο φύλλο της οποίας σημειώνει το υψηλότερο επίπεδο ικανοποίησης.

Απολύτως ικανοποιητική θεωρείται η ποιότητα της ενημέρωσης που προσφέρουν η ιστοσελίδα του Left.gr και ο ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο» και ακολουθούν η καθημερινή "Αυγή" και η ιστοσελίδα της.

Keywords
Τυχαία Θέματα