Αυτό είναι το σχέδιο της Κυβέρνησης που θα πετάξει έξω από τη χώρα ΕΚΤ και ΔΝΤ

Με δέλεαρ μια γενναία ρύθμιση για το ελληνικό χρέος, που θα απαλλάξει τη χώρα από το βρόχο της αποπληρωμής υπέρογκων τόκων και θα επιτρέψει την εφαρμογή μιας αναπτυξιακής πολιτικής, επιχειρούν οι Βρυξέλλες να ολοκληρώσουν την 5η αξιολόγηση. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αγορά», η «μικρή συμφωνία» με την οποία θα κλείσει το 2ο μνημόνιο θα «ξεκλειδώσει» τη μεγάλη συμφωνία

για την απομείωση του ελληνικού χρέους. Η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι προβλέπει ένα νέο δάνειο ύψους 42 δις ευρώ, με το οποίο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης θα αγοράσει τα 19 δις ευρώ που οφείλει η Ελλάδα στο ΔΝΤ και τα 27 δις που κατέχει η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα.

Η αποπληρωμή του δανείου θα «εκτείνεται στο άπειρο», όπως χαρακτηριστικά λένε στις Βρυξέλλες, δηλαδή από 32 έως και 50 χρόνια. Η συνολική συμφωνία με τους εταίρους προϋποθέτει βεβαίως, ένα βαρύ πακέτο μέτρων, όπως είναι η ενοποίηση των συντελεστών του ΦΠΑ, η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, η μη καταβολή της 13ης σύνταξης στα χαμηλά εισοδήματα και οι ιδιωτικοποιήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα