Αυτή είναι η νέα «Ειδομένη»

Παρά την συμφωνία Ευρώπης – Τουρκίας και τα κλειστά σύνορα με τα Σκόπια στην Ειδομένη, κάθε ημέρα τουλάχιστον 200 προσφύγες συλλαμβάνονται στην Αυστρία.

Η εναλλακτική διαδρομή

Οι πρόσφυγες έχουν ενεργοποιήσει εναλλακτική οδό, μέσω Βουλγαρίας, παρά τους κινδύνους που «παραμονεύουν», για να βρεθούν στην Κεντρική Και Βόρεια Ευρώπη. Τα κλειστά βόρεια σύνορα της Ελλάδας έκαναν τους πρόσφυγες να αναζητήσουν νέους δρόμους που

θα τους οδηγούσαν στους τελικούς προορισμούς τους, σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα Die Presse.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το 80% των προσφύγων που μετακινούνται εντός Ευρώπης έχουν περάσει από τη νέα Βαλκανική Οδό, η οποία περιλαμβάνει την Βουλγαρία, την Σερβία και μετά τις άλλες χώρες της Ευρώπης.

«Ήταν η χειρότερη χώρα», λέει για την Βουλγαρία πρόσφυγας από το Αφγανιστάν. «Όταν αστυνομικοί μας βρήκαν μέσα στο δάσος, μας χτύπησαν, μας πήραν τα χρήματα και τα τηλέφωνα», αναφέρει πρόσφυγας στην εφημερίδα.

«Οι χώρες της Ε.Ε. έχουν κάνει πρόοδο στην μείωση των μεταναστών που περνάνε στην Ευρώπη μέσω του Αιγαίου, όμως δεν φαίνεται πως έχει μειωθεί η ροή γενικότερα», σημείωνει ο Radosh Djurovic, επικεφαλής του σερβικού κέντρου παροχής ασύλου.

Σύμφωνα με τον Djurovic οι πρόσφυγες «έρχονται πια πιο αργά στην Ευρώπη και όχι σε μεγάλα κύματα όπως πριν, όμως εκατοντάδες άνθρωποι διασχίζουν την Σερβία».

Keywords
Τυχαία Θέματα