Αυστραλία: Δεν βρέθηκαν αντικείμενα του μαλαισιανού αεροπλάνου

Οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν ότι «το αεροσκάφος P-8 Poseidon του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, δεν κατόρθωσε να βρει τα ‘’λευκά αντικείμενα’’», που είχε εντοπίσει νωρίτερα κινεζικό στρατιωτικό αεροσκάφος να επιπλέουν σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων στο νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Τη δήλωση έκανε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων προσθέτοντας ότι κινεζικά πλοία έχουν αρχίσει να φθάνουν στην περιοχή όπου διεξάγονται οι έρευνες στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Νωρίτερα,

το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει ότι η κινεζική κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι τα αντικείμενα που εντοπίσθηκαν σήμερα από κινεζικό στρατιωτικό αεροσκάφος έχουν σχέση με το χαμένο μαλαισιανό αεροπλάνο.

Στις έρευνες αναζήτησης προστέθηκαν από σήμερα περισσότερα κινέζικα και ιαπωνικά αεροσκάφη Βάσει εκτιμήσεων, εφόσον το εξαφανισμένο αεροπλάνο συνέχισε να πετά έως ότου εξαντληθούν τα καύσιμά του και συνετρίβη, αυτό θα έγινε 2.500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ.

Το Σαββατοκύριακο, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Αμποτ έκανε λόγο για «αξιόπιστα στοιχεία» που εντόπισαν οι γαλλικοί δορυφόροι και είπε ότι υπάρχουν «νέες ελπίδες… πως πιθανόν βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο προκειμένου να ανακαλύψουμε τι συνέβη». Ωστόσο, οι έρευνες μέχρι στιγμής δεν έχουν επιφέρει τα ανάλογα αποτελέσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα