Αφιέρωμα στον Νέο Ιταλικό Κινηματογράφο με ελεύθερη είσοδο

Τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, στις 19.00 το απόγευμα, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών (Πατησίων 47, έναντι Πολυτεχνείου) φιλοξενεί την ταινία «Il primo incarico», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η ταινία (IL PRIMO INCARICO)

Σκηνοθεσία: Giorgia Cecere. Παίζουν: Isabella Ragonese, Francesco Chiarello, Alberto Boll, Miriana Protopapa. Ιταλία 2011 / 90'. Διάλογοι: ιταλικά με αγγλικούς υπότιτλους.

Η ιστορία μιας ευαίσθητης και αποφασιστικής νέας, της Νένα, που κλήθηκε να διδάξει σε ένα χωριό στο Salento. Στην

ανδροκρατούμενη Ιταλία της δεκαετίας του '50, η νεαρή δασκάλα αντιμετωπίζει παλιές προκαταλήψεις και δύσκολες επιλογές: μεταξύ άλλων και την αγάπη δύο ανδρών διαφορετικής κουλτούρας και κοινωνικής τάξης. Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της σεναριογράφου από το Σαλέντο, Giorgia Cecere, που μαθήτευσε κοντά στον Ermanno Olmi και τον Gianni Amelio, είναι μια ταινία που ξεφεύγει από τις συνήθεις κοινοτοπίες. Διαδραματίζεται σε μία ύπαιθρο όπου, χωρίς αμφιβολία, συνέβαλε η καλλιτεχνική αίσθηση του κινέζου ζωγράφου Li Xiang Yang, με την σκηνοθεσία του Pierpaolo Pirone. (Roberto Nepoti La Reppublica) Διαγωνίστηκε στο 67ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας (2010) στην κατηγορία Controcampo italiano.

Keywords
Τυχαία Θέματα