Αδύνατο να ελέγξουν την κόλαση φωτιάς στην Πορτογαλία- Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Συνεχίζεται η κόλαση φωτιάς στην Πορτογαλία, με τους πυροσβέστες να δίνουν κάθε λεπτό σκληρή μάχη για να αποκτήσουν τον έλεγχο.

Τουλάχιστον 1.150 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιχειρούν στο κεντρικό τμήμα της χώρας και πάνω από 2.400 με 700 οχήματα στο σύνολο της Πορτογαλίας, όπου οι εστίες είναι περίπου 100. Έντεκα αεροσκάφη σταλμένα από Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία έμεναν καθηλωμένα εξαιτίας του πυκνού καπνού.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, όλα ξεκίνησαν

από δέντρο που χτυπήθηκε από κεραυνό. Σε συνδυασμό με την ξηρασία, τις υψηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους, προκάλεσαν το απόλυτο χάος.

Ο τραγικός απολογισμός είναι 63 άνθρωποι, καθώς ένας ακόμη πυροσβέστης που νοσηλευόταν πέθανε. Άλλοι 60 τραυματίστηκαν στο Πεδρόγαου Γκραντ, με κάποιους να είναι σε σοβαρή κατάσταση. Μεταξύ των νεκρών, βρίσκεται ένας Γάλλος πολίτης σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας.

Συνολικά, σε όλη τη χώρα, οι τραυματίες από τις πυρκαγιές από το Σάββατο ανέρχονται στους 135.

Στο μικρό χωριό Αταλάι Φουντεράι, από όπου υψώνονταν στήλες πυκνού καπνού σε μια έκταση κοντά σε ένα σπίτι, οι κάτοικοι προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά με κουβάδες νερό και μια δεξαμενή που ρυμουλκούσε ένα τρακτέρ.

«Έχω δει πολλές πυρκαγιές, αλλά σαν κι αυτή ποτέ. Δεν είχε γίνει ποτέ κάτι σαν κι αυτό εδώ, ο τρόπος που εξαπλώθηκε, η ταχύτητα», είπε η 50χρονη Μπέτι Χεσούς, μετανάστρια από τη Βενεζουέλα.

Σύμφωνα με τον Ελιζέου Ολιβέιρα, τον επικεφαλής των επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, η κατάσταση είναι «δύσκολη, περίπλοκη» λόγω των «πολλών μετώπων της φωτιάς» και των «πάντα δυσμενών μετεωρολογικών συνθηκών», δηλαδή του καύσωνα και των ανέμων. «Ανά πάσα στιγμή, η κατάσταση μπορεί να περιπλακεί» κι άλλο, προειδοποίησε ο ίδιος.

Η Πολιτική Προστασία επιβεβαίωσε ότι από τους 63 νεκρούς, οι 47 βρέθηκαν στην εθνική οδό 236, όπου παγιδεύτηκαν από τις φλόγες. Πρόκειται κυρίως για οικογένειες που επέστρεφαν από μια κοντινή παραλία.

Το άρθρο Αδύνατο να ελέγξουν την κόλαση φωτιάς στην Πορτογαλία- Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα