Άδωνις – Τζανακόπουλος Βουλή: Άγριος καβγάς για το Ελληνικό

Άδωνις – Τζανακόπουλος Βουλή: Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου προκάλεσε η πώληση των μετοχών της Μαριάννας Λάτση από τη συμμετοχή της στην επένδυση του Ελληνικού. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία στην εταιρεία

που πουλήθηκαν οι μετοχές συμμετέχουν ο αδερφός του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Ζαββού, Στέλιος και στα μη εκτελεστικά μέλη του ΔΣ της εταιρείας υπάρχει ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Αλέξανδρος, αλλά και η Μιράντα Ξαφά.

“Δεν έχω ενημερωθεί για το που πούλησε η κα. Λάτση τις μετοχές της. Θα το πληροφορηθώ όμως αφού θα μου κάνετε μια γραπτή ερώτηση. Δεν συνηθίζω να παίρνω τηλέφωνο σε χρηματιστηριακά γραφεία για να μαθαίνω. Αν θέλετε πάρτε εσείς τηλέφωνο. Είναι ιδιωτική περιουσία της κας. Λάτση και η πώληση γίνεται μέσω χρηματιστηριακών γραφείων. Ειναι ιδιωτική της περιουσία και την πουλά όπου θέλει έτσι δουλεύει στον καπιταλισμό το σύστημα. Το που θα πουλήσει η κα. Λάτση τις μετοχές της είναι δικός της λογαριασμός και όχι κυβερνητικό ζήτημα” ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

“Επειδή αναφέρατε όμως το όνομα του κ. Στέλιου Ζαβού φαντάζομαι καλώς γνωρίζετε ότι ο κ.Ζαβός είναι γνωστός θεσμικός επενδυτής και έκανε σειρά επενδύσεων στην Ελλάδα και επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα. Δεν κατάλαβα τώρα σας πείραξε ο Ζαβός όταν έκανε επενδύσεις επί Τσίπρα ήταν καλός;” πρόσθεσε.

Γεωργιάδης: Όταν λες το όνομα Σαμαράς θα πλένεις το στόμα σου με οινόπνευμα

“Όσον αφορά το όνομα Αλέξανδρος Σαμαράς ήμασταν εδώ που ακούσαμε τις προηγούμενες μέρες την περιγραφή του πως οι εισαγγελείς σε συνεργασία με τον κ. Παπαγγελόπουλο ενώ ο Αλέξανδρος Σαμαράς ήταν σε κέντρο αποκατάστασης της υγείας του, του έσπασαν εξευτελιστικά την θυρίδα του καταπατώντας κάθε όριο αξιοπρέπειας.

Άρα εσύ όταν λες το όνομα Σαμαράς θα πλένεις το στόμα σου με οινόπνευμα, εσύ ειδικά Τζανακόπουλε. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε πόσο μπλεγμένος ήσουνα γιατί είμαστε στην αρχή της ιστορίας και της διερεύνησής της. Γέλα τώρα, μετά θα σε δούμε. Λες και δεν ξέρουμε ότι ήσουνα μέσα στην οργάνωση της σκευωρίας. Τώρα που ξεκίνησε η έρευνα θα τα μάθουμε όλα και θα δούμε σε ποιον θα κοπούν τα γελάκια κ. Τζανακόπουλε” είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ανεβάζοντας τους τόνους.

Τζανακόπουλος: Αντιμετωπίζω τις απειλές Γεωργιάδη ως κωμωδία

Η επίθεση που εξαπέλυσε στον κ. Τζανακόπουλο ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν έμεινε αναπάντητη από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι προκλήθηκε εκ νέου σφοδρή σύγκρουση των δύο ανδρών. Αρχικά ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για απώλεια ψυχραιμίας του κ. Γεωργιάδη και για απειλές που τις αντιμετωπίζει ως κωμωδία. “Το να κάνει κανείς στρατηγική συζήτηση με τον κ. Γεωργιάδη είναι απολύτως αδύνατο και αυτό είναι κοινό για όλες τις πτέρυγες της Βουλής. Δεν αισθάνεται άνετα στο σύμπαν των εννοιών και επιχειρεί πάντοτε να κατεβάσει το επίπεδο της συζήτησης στο πεδίο της εξυπνάδας που καταλαβαίνει το κοινό του” δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

“Σε σχέση με τις απειλές που εκτόξευσε ο υπουργός που υπερκοστολόγησε το Λουσέντις σε εμάς στο ΣΥΡΙΖΑ, ο άνθρωπος που έβαλε την υπογραφή του σε δελτίο τιμών φαρμάκων που υπερκοστολογούσε το Λουσέντις και αν δεν είχε παραγραφεί το αδίκημα της απιστίας θα είχε καταδικαστεί για κακούργημα, ο άνθρωπος αυτός λοιπόν ήρθε εδώ να μας απειλήσει. Όταν χάνει την ψυχραιμία του ο κ. Γεωργιάδης είναι κοινός τόπος σε όλη τη Βουλή ότι γίνεται διασκεδαστικός επομένως αντιμετωπίζω τις απειλές του ως κωμωδία.” σημείωσε.

Γεωργιάδης: Σας κατηγορώ για ρατσισμό

Ο Υπουργός ανάπτυξης απάντησε ότι την ίδια τιμή στο Λουσέντις κράτησε επί χρόνια και ο Παύλος Πολλάκης όπως ομολόγησε την προηγούμενη βδομάδα στη Βουλή ενώ κατηγόρησε τον κ.Τζανακόπουλο για ρατσιστή όσον αφορά τα σχόλια που έκανε για τους ψηφοφόρους του. “Όσον αφορά το Λουσέντις η ολομέλεια ήταν παρούσα όταν ο κ. Πολάκης παραδέχτηκε ότι τιμολογούσε το φάρμακο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο από σεβασμό στην υπουργική μου απόφαση” τόνισε. “Του Πολάκη όμως η απιστία δεν έχει παραγραφεί. Πράγματι την βραδιά που πήγατε στον Άρειο Πάγο για να στήσετε μαζί με τους άλλους τη σκευωρία Novartis προφανώς νομίζατε ότι είστε και δικαστής και βγάζετε απόφαση και με καταδικάζετε κιόλας. Προλάβατε στη Βουλή να πείτε όχι μόνο ότι είμαι ένοχος απιστίας αλλά ότι θα έμπαινα και φυλακή. Τζανακόπουλος ο αρχιδικαστής” είπε ο κ. Γεωργιάδης.

“Όμως πέραν των άλλων σας κατηγορώ και για ρατσισμό. Δεν κατάλαβα τι έχουν οι δικοί μου ψηφοφόροι και είναι κατώτεροι των άλλων, οι δικοί μου που τους αρέσουν οι εξυπνάδες. Ρατσιστής είστε κύριε; Xωρίζετε τους άνθρωπος σε ποιοι είναι περισσότερο η λιγότερο ικανοί; Ρατσιστής είσαι Τζανακόπουλε; Σε καταλάβαμε Τζανακόπουλε ποιος πραγματικά είσαι. Εγώ δεν ξεχωρίζω τους ψηφοφόρους σέβομαι όλους τους ψηφοφόρους και αυτούς που ψηφίζουν εμένα αλλά και αυτούς που ψηφίζουν εσάς από λάθος προφανώς. Η ουσία όμως παραμένει. Η έρευνα της σκευωρίας Novartis από την ελληνική δικαιοσύνη τώρα ξεκινά και κάποιος κ. Τζανακόπουλος είχε πάει το βράδυ πριν έρθει ο φάκελος στην βουλή σε κάποια κα. Δημητρίου. Tα άλλα θα τα δείξει ανάκριση” κατέληξε ο υπουργός.

Γεωργιάδης: Καμία σχέση Ζαβός, Σαμαράς και Ξαφά με τις μετοχές Λάτση

Με νέα παρέμβαση του o κ. Γεωργιάδης λίγη ώρα αργότερα έκανε λόγο για fake news σε σχέση με το αν ο Αλέξανδρος Σαμαράς και η Μιράντα Ξαφά συμμετέχουν στην εταιρεία που αγόρασε τις μετοχές της Μαριάννας Λάτση στο Ελληνικό.

“Υπάρχει ένα ελβετικό fund. Σε αυτό συμμετέχει ένας Έλληνας που λέγεται Νάτσης, μόνιμος κάτοικος Ελβετίας. Αυτό το fund αγόρασε ένα κομμάτι των μετοχών της κας. Λάτση. Επίσης μετοχές αγόρασαν άλλα δύο funds του εξωτερικού. Αυτός ο Έλληνας που είναι συνιδιοκτήτης του ελβετικού fund έχει βάλει χρήματα ο ίδιος σε ένα ελληνικό fund που λέγεται Οριλίνα. Σε αυτό το ελληνικό fund είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου ο κ. Αλέξανδρος Σαμαράς, ο κ. Στέλιος Ζαβός και η κυρία Ξαφά. Το fund Οριλίνα δεν έχει αγοράσει μετοχές της κας. Λάτση. Ένας από τους επενδυτές του Οριλίνα για δικό του λογαριασμό έχει αγοράσει μετοχές της κας Λάτση. Αρα fake news καμία σχέση ο κ. Ζαβός , ο κ. Σαμαράς και η κα. Ξαφά με τις μετοχές της κας. Λάτση στο Ελληνικό.

Δείτε ακόμηΓιατί αποχώρησε η Μαριάννα Λάτση από το Ελληνικό
Keywords
Τυχαία Θέματα