Άδωνις – Τσίπρας Βουλή: “Ο μεγαλύτερος φορομπήχτης πολιτικός”

Σφοδρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί κριτική στην ασκούμενη πολιτική για την αύξηση των τιμών αλλά και την πώληση του 17% της ΔΕΗ εξαπέλυσε από τη Βουλή ο Αδωνις Γεωργιάδης. «Τόλμησε και είπε ο Τσίπρας το αμίμητο να μειώσει τους φόρους. Ποιος; Ο μεγαλύτερος φορομπήχτης πολιτικός.

Τόλμησε να πει σε εμάς να μειώσουμε τους φόρους, που φορολογήσατε ό,τι κολυμπούσε, ό,τι πετούσε και ό,τι ανέπνεε. Γδάρατε τους μικρομεσαίους, γδάρατε τον κόσμο στους φόρους και έρχεστε και μας λέτε οι γδάρτες να μειώσουμε τους φόρους. Βάζατε φόρο στο σουβλάκι 13%, αλλά αν είχε αλάτι 23%. Δεν έχει εφευρεθεί άλλος πιο ψεύτης στον πλανήτη από τον Τσίπρα. Υποδείξεις από εσάς που γδάρατε τον κόσμο δεν δεχόμαστε. Σας πονάνε οι αλήθειες, αλλά αν μπορεί ένας από εσάς να αμφισβητήσει τους φόρους… Ντροπή σας, έχετε μούτρα και μιλάτε», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ΔΕΗ, επιτέθηκε στον Σωκράτη Φάμελλο, λέγοντας πως με δική του υπογραφή υπήρξε η πρόβλεψη της πώλησης του 17% της επιχείρησης. «Παίρνει ο Φάμελλος σβάρνα τα κανάλια και λέει για τη ΔΕΗ και έχει υπογράψει να πουληθεί η ΔΕΗ. Και μας απειλείτε τώρα με ειδικό δικαστήριο για τη ΔΕΗ; Εμείς έπρεπε να σας είχαμε πάει ειδικό δικαστήριο για τα χάλια που παραλάβαμε», σημείωσε.

Μιλώντας για τις αυξήσεις τιμών, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως ο ίδιος καλεί τις εταιρείες να μην προχωρήσουν σε ανατιμήσεις, καθώς «θα γυρίσουν προς τα κάτω» και «θα χάσετε πελάτες». Ωστόσο, όπως σημείωσε, μετά τις επίμαχες δηλώσεις, η εφημερίδα «Αυγή» τον είχε πρωτοσέλιδο, καταδεικνύοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση του καλεί σε αυξήσεις. «Εσείς τους ωθείτε στις αυξήσεις, μιλώντας γι’ αυτό κάθε μέρα», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα