Αδ. Γεωργιάδης: «Επιστρέψτε όσα πήρατε παράνομα»

Να επιστρέψουν τα χρήματα που αναλογούν στο ελληνικό κράτος από τις άνομες πράξεις τους κάλεσε γιατρούς και παρόχους του ΕΟΠΥΥ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη σημερινή συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργο Πατούλη.

Ο υπουργός Υγείας τους ζήτησε να επιστρέψουν τα χρήματα που τους αναλογούν, πριν από την ολοκλήρωση των σχετικών ελέγχων, προκειμένου να έχουν ευνοϊκή μεταχείριση.

Ειδικότερα, και όπως ανακοίνωσε ο κ. Γεωργιάδης, «αναζητείται από τα υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης φόρμουλα για την ευνοϊκότερη μεταχείριση των τυχόν παραβατών γιατρών του ΕΟΠΥΥ, αλλά και όσων συναλλάσσονται με τον ασφαλιστικό οργανισμό προκαλώντας οικονομική ζημία σε αυτόν, στην περίπτωση που αυτοί αποδείξουν εμπράκτως τη μεταμέλειά τους, επιστρέφοντας τα χρήματα που καρπώθηκαν χωρίς να δικαιούνται».

«Έχουμε κάνει μία πρώτη συζήτηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, ώστε να υπάρξει η σχετική πρόβλεψη για όσους έχουν γενικά συναλλαγές με τον ΕΟΠΥΥ, όχι μόνο τους ιατρούς, οι οποίοι θα θελήσουν να αξιοποιήσουν ένα ευνοϊκότερο πλαίσιο επιστρέφοντας χρήματα τα οποία δε θα έπρεπε να έχουν πάρει», συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Η σχετική ρύθμιση σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας θα περιέχεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα