Αχτσιόγλου – Πολάκης: Μαίνεται ο εσωκομματικός “πόλεμος” στον ΣΥΡΙΖΑ

Μαίνεται ο εσωκομματικός “πόλεμος” στον ΣΥΡΙΖΑ, λίγες μέρες μετά το ευρύ προβάδισμα του Στέφανου Κασσελάκη στον πρώτο γύρο και λίγο πριν τη δεύτερη προσφυγή στις κάλπες, με τον 35χρονο επιχειρηματία να θεωρείται φαβορί. Μετά το χθεσινοβραδινό βίντεο για τις φήμες περί υπονόμευσης του Τσίπρα, η Έφη Αχτσιόγλου υποψήφια για την προεδρία του κόμματος, επανήλθε σήμερα, εξαπολύοντας διπλή επίθεση.

“Ο βασικός άνθρωπος

που βρίσκεται δίπλα στον κ. Κασσελάκη, ο κ. Πολάκης, εξαπολύει συστηματικά υβριστικές επιθέσεις απέναντι σε εμένα, στους προηγούμενους υποψηφίους και σε σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Άρα, το ερώτημα της ενότητας βαραίνει την από εκεί πλευρά και δεν μπορεί ο συνυποψήφιός μου, που υποστηρίζεται από τον Παύλο Πολάκη ως τον βασικό του άνθρωπο, να μην λέει ότι καταδικάζει αυτού του τύπου τις επιθέσεις” δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”.

Πρόσθεσε ακόμα ότι το αποτέλεσμα της β΄Κυριακής μπορεί να κρύβει εκπλήξεις:

“Το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής μπορεί να είναι νικηφόρο, είναι απολύτως ανατρέψιμος ο συσχετισμός της πρώτης Κυριακής. Είμαι απολύτως αισιόδοξη”, είπε η υποψήφια Πρόεδρος απαντώντας στις εκτιμήσεις ότι η παρτίδα είναι ήδη χαμένη λόγω της μεγάλης διαφοράς σε ψήφους ανάμεσα σε εκείνη και τον Στέφανο Κασσελάκη. Στην ίδια συνέντευξη άφησε αιχμές και το ζήτημα της ενότητας του χώρου, καθώς έχει ανοίξει η συζήτηση για το ενδεχόμενο διάσπασης σε περίπτωση νίκης Κασσελάκη.

“Η ενότητα είναι αναγκαία και για την επόμενη ημέρα. Επιδιώκουμε να πείσουμε την κοινωνία, να κερδίσουμε κάθε μέρα και περισσότερους στη βάση ενός πολιτικού σχεδίου. Σε ό,τι με αφορά έχω αποδείξει πως λειτουργώ με όρους που διασφαλίζουν την ενότητα στο χώρο. Λειτουργώ πάντα για το καλό του χώρου για να δώσουμε τη μάχη κατά της Δεξιάς” ανέφερε η πρώην υπουργός.

Γιατί ζήτησε debate

Την ίδια ώρα, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ζήτησε debate, υποστηρίζοντας ότι η πολιτική πρόταση του συνυποψηφίου της δεν είναι ξεκάθαρη. “Θεωρώ ότι δεν έχει γίνει ξεκάθαρη η πολιτική πρόταση του συνυποψηφίου μου. Γι’ αυτόν τον λόγο ζήτησα να υπάρξει ένα debate, με συντροφικούς όρους, για να μπορέσουν να αναπτυχθούν τα διακριτά πολιτικά σχέδια με τα οποία επιδιώκουμε τον κοινό στόχο, την ανατροπή της δεξιάς κυβέρνησης. Δυστυχώς, η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από τον συνυποψήφιό μου, αν και υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό ως προς το πολιτικό του σχέδιο, γιατί δεν το έχει παρουσιάσει” σχολίασε αιχμηρά..

“Ο συνυποψήφιός μου περιορίστηκε το προηγούμενο διάστημα σε κάποια συνθήματα, τα οποία στην πολιτική είναι αναγκαία, όμως δεν μπορούμε να μένουμε σε αυτά. Όταν για παράδειγμα λέει “θα τα αλλάξω όλα”, τι εννοεί; Ποιες πολιτικές θέσεις θα αλλάξει; Θα αλλάξει η θέση μας για την εξωτερική πολιτική; Θα αλλάξει η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων και στην κατάργηση του Άρθρου 16;” πρόσθεσε.

“Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να νικήσει τον Μητσοτάκη”

Όσο για το βασικό επιχείρημα Κασσελάκη, ότι μπορεί να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Έφη Αχτσιόγλου απάντησε: “Εγώ με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μπορούμε να κερδίσουμε τον Μητσοτάκη, γιατί έχουμε πολιτικό σχέδιο το οποίο μπορεί να διαμορφώσει πλειοψηφική δυναμική στην ελληνική κοινωνία και να δείξει την πόρτα της εξόδου στις πολιτικές της Δεξιάς. Έτσι νικιούνται τα καθεστώτα. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να νικήσει τον Μητσοτάκη γιατί δεν έχει πολιτικό σχέδιο ούτε και στοιχειώδη πολιτική εμπειρία”.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αχτσιόγλου – Πολάκης, Μαίνεται, “πόλεμος”, ΣΥΡΙΖΑ,achtsioglou – polakis, mainetai, “polemos”, syriza