Άχρηστο το σουτιέν στις γυναίκες

Επιστημονική μελέτη καταρρίπτει τον μύθο με τη χρήση των σουτιέν. Οι γυναίκες, κατά τις τελευταίες δεκαετίες, χρησιμοποιούν σουτιέν καθημερινά (ακόμα και στον ύπνο τους), εξαιτίας της φήμης πως το συγκεκριμένο εσώρουχο ανακουφίζει από τους πόνους στην πλάτη και πως μειώνει τη χαλάρωση του στήθους.

Σύμφωνα, όμως με μια γαλλική μελέτη που είχε διάρκεια 15 ετών, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν πρόσφατα, η χρήση των σουτιέν δεν ανακουφίζει τις γυναίκες από τυχόν πόνους στην πλάτη. Παράλληλα, τονίστηκε πως δεν υπάρχει κανένα όφελος στο θέμα της φυσιολογικής πτώσης του στήθους λόγω βαρύτητας και ηλικίας.

Μάλιστα, οι ερευνητές υποστήριξαν ότι το σουτιέν είναι κάτι περισσότερο από μια «ψεύτικη ανάγκη» που έχει καλλιεργηθεί στις γυναίκες.

Ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Jean-Denis Rouillon (από το Πανεπιστήμιο της Μπεζανσόν στην ανατολική Γαλλία, ειδικός σε θέματα της επιστήμης του αθλητισμού), υποστήριξε: «Ιατρικώς, φυσιολογικώς και ανατομικώς, το στήθος δεν κερδίζει κανένα όφελος από το να αρνηθεί τη βαρύτητα. Αντίθετα, ‘κρεμάει’ περισσότερο με ένα σουτιέν».

Keywords
Τυχαία Θέματα