Άμπερ Χερντ τζαμί: Χρήστες της τα “έχωσαν” για την εμφάνιση στην Κωνσταντινούπολη

Άμπερ Χερντ τζαμί: Στιγμιότυπα από το ταξίδι της στην Κωνσταντινούπολη μοιράστηκε η Αμπερ Χερντ, αλλά κάποιοι χρήστες των social media την έκραξαν για την «ακατάλληλη αμφίεση» κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε τζαμί. Η 34χρονη ηθοποιός απολαμβάνει τις διακοπές της στην τουρκική πόλη μετά τη δικαστική διαμάχη με τον πρώην σύζυγό της, Τζόνι Ντεπ, στο Λονδίνο, όπου ήρθαν στο φως της δημοσιότητας

πολλές πικάντικες λεπτομέρειες της κοινής τους ζωής.

Ωστόσο, η Άμπερ Χερντ βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο αρνητικής κριτικής από κάποιους χρήστες του Twitter, που την κατηγόρησαν για έλλειψη σεβασμού, καθώς περιπλανήθηκε σε τζαμιά της Κωνσταντινούπολης με ένα σατέν φόρεμα, χωρίς να φορά σουτιέν. Την ίδια ώρα, κάποιοι άλλοι χρήστες προσβλήθηκαν διότι η ηθοποιός χαμογελούσε και πόζαρε μέσα σε ένα τζαμί, την ώρα που κάποιοι άνθρωποι γύρω της προσεύχονταν.

Εντελώς νέο επίπεδο έλλειψης σεβασμού

Το Σάββατο, η ηθοποιός δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο όπου εικονίζεται με ένα κόκκινο μαντίλι στο Instagram, αποκαλύπτοντας στη λεζάντα πως κάνει μια περιοδεία στην Κωνσταντινούπολη. «Πέρασα την ημέρα περιπλανώμενη στη μαγεία των τζαμιών της Κωνσταντινούπολης και δεν θα μπορούσα να ερωτευτώ περισσότερο αυτή την πανέμορφη πόλη», έγραψε. Κάποιοι όμως δεν πήραν με καλό μάτι τα βίντεο που ανάρτησε στα Instastories και τη δείχνουν να χαμογελά και να ποζάρει μέσα σε ένα τζαμί, την ώρα που κάποιοι δίπλα της προσεύχονταν.

«Αυτό είναι ένα εντελώς νέο επίπεδο έλλειψης σεβασμού, το να τραβάς φωτογραφία ενώ κάποιος προσεύχεται πίσω σου», έγραψε ένα άτομο που μοιράστηκε την εικόνα. «Δεν επιτρέπεται η λήψη φωτογραφιών ανθρώπων κατά τη διάρκεια της προσευχής», έγραψε ένας άλλος. «Η Χερντ φωτογραφίζει έναν άνδρα χωρίς τη συγκατάθεσή του την ώρα που προσεύχεται. Ή πιστεύει ότι είναι υπεράνω των κανόνων και δεν έχουν εφαρμογή επάνω της;», πρόσθεσε.

Ένας άλλος χρήστης του Twitter επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο η ηθοποιός φορούσε τη μαντίλα. «Η Αμπερ Χερντ δεν σέβεται τη θρησκεία ή τη φυλή, όπως έχουμε δει πολλές φορές», δημοσίευσε ο χρήστης μαζί με εικόνες που δείχνουν πώς πρέπει να φοριέται η μαντίλα.

Amber Heard has no respect for religion or race as we’ve seen many times.

Posted while touring a Mosque. Using a Hijab as a fashion accessory. Hair & neck showing and braless.

She posted this before and took it down immediately but has now reposted

Bots=30k likes in 11 min pic.twitter.com/YbbKPd03IS

— TheRealLauraB (@TheRealLauraB1) August 15, 2020

Τι λέει καθηγητής Ισλαμικής Τέχνης και Αρχιτεκτονικής

Όσον αφορά τη σωστή εθιμοτυπία όταν επισκέπτεται κάποιος τζαμιά, ο Μπερνάρντ Ο’Κέιν, καθηγητής Ισλαμικής Τέχνης και Αρχιτεκτονικής στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Καΐρου, δήλωσε ότι επιτρέπονται κάμερες στο εσωτερικό, αλλά δεν πρέπει να γίνεται χρήση τους σε συγκεκριμένες ώρες. «Κανονικά δεν υπάρχει πρόβλημα, αν και συνήθως αποθαρρύνεται η χρήση τους κατά τη διάρκεια της προσευχής», δήλωσε στη «The Washington Post». «Πρέπει να ντύνεσαι συντηρητικά», πρόσθεσε. «Προσπαθείς να μην πηγαίνεις με σορτς ή μπλούζες με αποκαλυπτικό ντεκολτέ. Πρέπει να είσαι σοβαρός, χωρίς να μιλάς ή να γελάς δυνατά. Εκτός από αυτά, οι περιορισμοί είναι λίγοι».

Άλλοι χρήστες έσπευσαν να σχολιάσουν το γεγονός πως δεν φορούσε σουτιέν κατά την επίσκεψή της στο τζαμί. Ένας χρήστης έγραψε: «Η Αμπερ Χερντ όντως μπήκε σε τζαμί με τις θηλές της να φαίνονται; Τι έλλειψη σεβασμού!».

That’s a whole new level of disrespect to take a photo like that while someone is praying behind you… pic.twitter.com/iO6jZFoJoc

— (@potterdiaries_) August 15, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα