Α. Μέρκελ: «Η κρίση θα κρατήσει χρόνια»

«Θα χρειαστεί να περάσουν χρόνια για να ξεπεραστεί η κρίση», σχολίασε η καγκελάριος της Γερμανίας, 'Αγκελα Μέρκελ συμπληρώνοντας ότι και η χώρα της δεν μπορεί να πηγαίνει καλά, όταν δεν πηγαίνει καλά η Ευρώπη.

Μιλώντας με μαθητές στο γυμνάσιο Γιόχαν Γκόντφριντ Χέντερ του Βερολίνου, με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, η Μέρκελ επισήμανε ότι οι μεταρρυθμίσεις έχουν ορίζοντα ετών και ότι θα περάσει καιρός

μέχρις ότου μειωθεί η ανεργία και το οικονομικό επίπεδο επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα.

«Η κρίση θα συνεχιστεί ακόμη για κάμποσο καιρό. Πρόκειται μάλλον για χρόνια παρά για ημέρες», είπε σχολιάζοντας ότι η Γερμανία μπορεί να αντισταθεί πιθανόν για δύο χρόνια, αλλά όχι και μεσοπρόθεσμα. Πάντως, σύμφωνα με την ίδια το Βερολίνο θα εξακολουθήσει να αγωνίζεται για την συνοχή της Ευρωζώνης, όμως «και οι πόροι της Γερμανίας δεν είναι ανεξάντλητοι».

Η Μέρκελ για ακόμη μια φορά υπεραμύνθηκε τα μέτρα λιτότητας λέγοντας ότι: «Αν κάποιος ξοδεύει κάθε χρόνο περισσότερα από όσα κερδίζει, κάτι πάει στραβά. Και δεν πρόκειται για λιτότητα ή όχι». Σύμφωνα με τις δηλώσεις της, εφόσον η Ευρώπη θέλει να διατηρήσει την ευημερία και την ανάπτυξή της, θα πρέπει να μειώσει τα χρέη της και να ξαναγίνει ανταγωνιστική.

Keywords
Τυχαία Θέματα