Α. Γεωργιάδης στον Γ. Αυτιά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παραδώσει τη χώρα στο έλεος του Ερντογάν»(video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε σοβαρές καταγγελίες προέβη σήμερα το πρωί ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά. Επιπλέον ο τομεάρχης Άμυνας και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αποκάλυψε ότι την Τρίτη θα επισκεφθεί μαζί με τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη το υπουργείο Άμυνας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στελεχώσει τις επιτροπές που εξετάζουν τα αιτήματα ασύλου με στελέχη της άκρας αριστεράς, με αποτέλεσμα όλοι οι αφιχθέντες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου χαρακτηρίζονται πρόσφυγες», κατήγγειλε σήμερα Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Α. Γεωργιάδης εξάλλου επεσήμανε ότι οι αποφάσεις των επιτροπών παίρνουν πολύ χρόνο και στην πράξη υπερφορτώνουν τα νησιά, με συνέπεια η Ελλάδα να είναι εκτεθειμένη σε μαζικές νέες αφίξεις εάν η Τουρκία αποφασίσει να αποσυρθεί από τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό.

«Έχουν παραδώσει τη χώρα μας στο έλεος του Ερντογάν. Εάν ο Ερντογάν ανοίξει τη στρόφιγγα δεν ξέρουμε τι θα γίνει», τόνισε, ενώ παράλληλα εκτίμησε ότι είναι πιθανή η κατάρρευση της ευρω-τουρκικής συμφωνίας για τις προσφυγικές ροές επειδή η Ε.Ε. δύσκολα θα δώσει στην Τουρκία την απελευθέρωση της ταξιδιωτικής βίζας που ζητά επίμονα η Τουρκία.

Για τα επεισόδια στο καταυλισμό της Σούδας στη Χίο, ο Α. Γεωργιάδης είπε: «Πρώτη προτεραιότητα είναι να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που φιλοξενούνται στα νησιά, και στη συνέχεια να γίνει ταχύτερος και καλύτερος διαχωρισμός ανάμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες. Αν οι αιτούντες κριθούν πρόσφυγες μπορούν πάρουν τα χαρτιά τους και να συνεχίσουν το ταξίδι τους, εάν όμως είναι μετανάστες πρέπει να μπουν σε κλειστά κέντρα φιλοξενίας έως ότου να επαναπροωθηθούν στις πατρίδες τους».

Το άρθρο Α. Γεωργιάδης στον Γ. Αυτιά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παραδώσει τη χώρα στο έλεος του Ερντογάν»(video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα