W.S.J.: Παγίδα λιτότητας Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.

Τις «παράλογες απαιτήσεις των δανειστών της Ελλάδας» κατακρίνει η Wall Street Journal σε σημερινό (Δευτέρα) δημοσίευμά της. Σύμφωνα με την έγκυρη εφημερίδα, η υψηλότερη φορολόγηση που ζητούν οι πιστωτές της Αθήνας θα «οδηγήσει σε περισσότερες δυσκολίες» και δε θα βοηθήσει στην αποπληρωμή των δανείων.

«Δικαιολογημένα, οι πιστωτές αναμένουν και θέλουν να πάρουν τα λεφτά τους πίσω. Έχουν χαλαρώσει επανειλημμένα τους όρους αποπληρωμής και μείωσαν τα επιτόκια των δανείων. Αλλά η επιμονή τους για ολοένα υψηλότερους φόρους δεν

θα βελτιώσει τις πιθανότητες να δουν τα χρήματά τους και πάλι», τονίζει το δημοσίευμα.

Η Wall Street Journal, συνεχίζει λέγοντας ότι η Ελλάδα «πρέπει να βγει από την παγίδα λιτότητας που έχουν επιβάλλει ΕΕ και ΔΝΤ μέσω μιας επίπεδης φορολογικής μεταρρύθμισης».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης για τους φόρους των επιχειρήσεων που έχουν επιβληθεί στις γειτονικές Βουλγαρία και Τουρκία, λέγοντας έχουν «καταλάβει τα οφέλη των χαμηλών φόρων».

Πιο συγκεκριμένα, σημειώνει πως η Βουλγαρία έχει φόρο επιχειρήσεων 10% και φέτος αναμένει ανάπτυξη 1,5%. Στην Τουρκία, ο φόρος επιχειρήσεων είναι στο 20% και οι προβλέψεις για ανάπτυξη φέτος είναι περίπου 4%.

Keywords
Τυχαία Θέματα