WSJ: Χρηματοδοτικό κενό 4 δισ. ευρώ θα καλύψει το 2013-4 η Ελλάδα

Η Wall Street Journal σε δημοσίευμά της τονίζει ότι η Αθήνα θα πρέπει να καλύψει χρηματοδοτική «τρύπα» εντός της διετίας 2013-14, η οποία ανέρχεται στα 4 δισ. ευρώ, την ίδια στιγμή που τα «απογοητευτικά έσοδα από την είσπραξη φόρων και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων έχουν δημιουργήσει "τρύπες" στα σχέδια προϋπολογισμού.

H εφημερίδα αναφέρεται σε τρία προβλήματα που θα απασχολήσουν τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, με αφορμή την ανάγκη δανεισμού της Ελλάδας

για τρίτη φορά, «μια προοπτική που ενδέχεται να αναφλέξει εκ νέου την κατάσταση στη σχετικώς ήρεμη ευρωζώνη». Και αυτό γιατί, όπως επισημαίνεται, η Ελλάδα θα παρουσιάσει πρόβλημα ρευστότητας στο άμεσο μέλλον και θα χρειαστεί επιπλέον βοήθεια για να συντηρηθεί έως το 2016, την ίδια στιγμή που το χρέος της παραμένει υπερβολικά υψηλό.

Ανώτατος ααξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε ότι το ευρωπαϊκό τμήμα του ελληνικού δανείου, το οποίο αναμένεται να διαρκέσει έως το Δεκέμβριο 2014, στην πραγματικότητα θα επαρκέσει για την κάλυψη των χρηματοπιστωτικών αναγκών της χώρας έως τον ερχόμενο Αύγουστο. «Έτσι θα απαιτηθεί νέο πακέτο δανειακής βοήθειας για τη στήριξη της Ελλάδας από το φθινόπωρο του 2014 έως τα τέλη του 2016 », σημειώνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα