Unicef: Από τα πιο ευάλωτα άτομα είναι τα παιδιά με αναπηρία

Σύμφωνα με έκθεση της Unicef, τα παιδιά που έχουν κάποια μορφή αναπηρίας είναι από τους πιο ευάλωτους ανθρώπους παγκοσμίως. Η έκθεση έχει τίτλο «Η Κατάσταση των Παιδιών στον Κόσμο 2013» και τη φετινή χρονιά επικεντρώνεται στα παιδιά με ειδικές ανάγκες, καθώς τα αυτά αντιμετωπίζουν τρεις με τέσσερις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο από τα υπόλοιπα να πέσουν θύματα σωματικής και σεξουαλικής βίας, έχουν λιγότερες πιθανότητες πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας ή στην εκπαίδευση και είναι περισσότερο εκτεθειμένα στη φτώχεια. Μάλιστα σε πολλές χώρες τα

εγκαταλείπουν ή τα κλείνουν σε ιδρύματα, όπως αναφέρει η Unicef.

«Καμία κατηγορία παιδιών δεν είναι τόσο παραμελημένη, σχεδόν αόρατη στους άλλους, απ' ό,τι τα παιδιά με αναπηρίες», δήλωσε στο Ανόι ο γενικός διευθυντής της Unicef, 'Αντονι Λέικ. Όπως αναφέρεται, τα παιδιά με αναπηρία δεν έχουν σχεδόν ανύπαρκτη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και δεν ενημερώνονται για τους κινδύνους όσον αφορά στο AIDS, αντιμετωπίζουν μεγάλο κίνδυνο να υποστούν σεξουαλική κακοποίηση και να προσβληθούν από το θανατηφόρο αυτόν ιό.

«Τα παιδιά αυτά δε δηλώνονται κατά τη γέννησή τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν δεν είναι η αναπηρία τους, αλλά οι διακρίσεις σε βάρος τους. Και καμιά φορά, όπως στην περίπτωση των αλμπίνων της Τανζανίας, τα σκοτώνουν στο όνομα των δεισιδαιμονιών που συνδέονται με τη μαύρη μαγεία», τόνισε ο Λέικ.

Σύμφωνα με την έκθεση της Unicef, τα κορίτσια με αναπηρίες έχουν λιγότερες πιθανότητες από τα αγόρια να έχουν τροφή και φροντίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα