Tο παρασκήνιο της συνάντησης Τσίπρα-Ιερώνυμου στο Μαξίμου

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Κυβέρνηση και εκκλησία χαμήλωσαν τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης καθώς εκτός από το μάθημα των Θρησκευτικών υπάρχουν και άλλα «καυτά» ζητήματα. Όπως του διαχωρισμού κράτους εκκλησίας αλλά και το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κουβέντα αναφέρθηκαν οι σχεδιαζόμενες αλλαγές στο Σύνταγμα που απασχολούν την εκκλησία.

Τι λέχθηκε για τα Θρησκευτικά

Οι διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου κάνουν λόγο ότι

η Ιεραρχία δεν είχε πλήρη πληροφόρηση για τις προθέσεις της κυβέρνησης, επισημαίνοντας «ότι δεν επιχειρείται κανένας αιφνιδιασμός», καθώς και ότι η αντιπροσωπεία του Αρχιεπίσκοπου δεν είχε δώσει σαφή εικόνα στον υπουργό Παιδεία.

Ο κ. Φίλης φέρεται να υπενθύμισε στους Ιεράρχες πως έχουν ήδη μοιραστεί τα παλιά βιβλία ενώ τα νέα προγράμματα διδάσκονται.

Τα κέρδη της εκκλησίας

Σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, ο διάλογος με την πολιτεία αρχίζει από την… αρχή ενώ τα νέα βιβλία των Θρησκευτικών θα τυπωθούν υπό την επίβλεψη της εκκλησίας καθώς θα προκύψουν μετά από διάλογο. Ο κ.Ιερώνυμος και η συνοδεία του κατέστησαν ξεκάθαρη τη δυσαρέσκειά τους για τις δηλώσει Φίλη για τον ρόλο και το παρελθόν της εκκλησίας.

Από την πλευρά του, το κυβερνητικό στέλεχος υποστήριξε ότι μιλούσε για την εκκλησία στο σύνολό της και ότι η αναφορά του «ηθική έκπτωση» αφορούσε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία: «Εγώ πάντα καθαρά μιλάω ακόμα και αν γίνομαι δυσάρεστος, όταν κάνω λάθος είμαι διατεθειμένος να πω ότι έκανα λάθος».

Η παρέμβαση του πρωθυπουργού

Κατά τη συνάντηση, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως «εδώ δεν είμαστε για να χωρίσουμε», καθώς και ότι «η χώρα δεν έχει τέτοιες πολυτέλειες». Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «δεν υπάρχουν ούτε νικητές ούτε νικημένοι. Η πολιτεία έχει τον δικό της ρόλο. Με σεβασμό και κατανόηση προχωράμε στον διάλογο ακούγοντας και την εκκλησία».

Ο Αρχιεπίσκοπος φέρεται να αναφέρθηκε στην άριστη σχέση που έχει δημιουργήσει με τον πρωθυπουργό. «Όταν κάποια πράγματα συμφωνούνται γίνονται», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το άρθρο Tο παρασκήνιο της συνάντησης Τσίπρα-Ιερώνυμου στο Μαξίμου εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα