To Meego "ξαναζεί" στα χέρια πρώην υπαλλήλων της Nokia...

H Nokia αποφάσισε να σταματήσει το λειτουργικό σύστημα MeeGo για τα smartphone της, ωστόσο οι υπάλληλοί της είναι αποφασισμένοι να μην το εγκαταλείψουν και γι’αυτό τον σκοπό δημιούργησαν μια εταιρεία που θα διατηρήσει ζωντανό το λειτουργικό σύστημα Linux για smartphones,

όπως δηλώνουν οι ίδιοι.

Η εταιρεία Jola, όπως είναι το όνομά της αποτελείται κυρίως από πρώην εργαζομένους στη Nokia κι έχει στόχο να αναπτύξει το MeeGo ενσωματώνοντάς το σε ένα νέο smartphone θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2012.
Το MeeGo δημιουργήθηκε από την συγχώνευση του λειτουργικού συστήματος Moblin αλλά και του Maemo πριν από μερικά χρόνια.
Η Nokia είχε υποστηρίξει τη συγχώνευση και είχε επενδύσει στην ανάπτυξή τους όμως μετά τη συνεργασία με τη Microsoft αποφάσισε να παρατήσει το λειτουργικό σύστημα, καθώς έχει ρίξει το βάρος της πλέον στα κινητά με λειτουργικό Windows.

Η ομάδα της Jolla περιλαμβάνει τα στελέχη που ήταν υπεύθυνα για το Meego στη Nokia και ελπίζουν να αναπτύξουν το λειτουργικό σύστημα για να ξαναχρησιμοποιηθεί από τις εταιρείες κινητών τηλεφώνων. Η Jolla έχει την έδρα της στη Φιλανδία και εργάζεται στο λειτουργικό σύστημα από τα τέλη του 2011, με σκοπό να “αναστήσει” το λειτουργικό και να κερδίσει την μερίδα του κοινού που της αναλογεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα