Smartphone που δεν χρειάζεται καν να το ακουμπάς!

Η SONY παρουσίασε πρόσφατα μία νέα τεχνολογία η οποία επιτρέπει στον χρήστη να ελέγχει το smartphone του χωρίς να χρειάζεται να ακουμπά την οθόνη αφής του. Η τεχνολογία ονομάζεται floating touch και αποτελεί βασικό πλεονέκτημα του νέου smartphone Sony Xperia Sole.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή της

στο Xperia Sole και επιτρέπει στους χρήστες να πλοηγηθούν στο διαδίκτυο με τα δάχτυλά τους να αιωρούνται πάνω από την οθόνη με τέτοιο τρόπο, ώστε να λειτουργούν σαν ένας κινούμενος κέρσορας.

Χωρίς να χρειάζεται να αγγίξουν την οθόνη, με το που βρεθεί το επιθυμητό link αμέσως αυτό επισημαίνεται, και μπορείτε να ανοίξετε τη σελίδα.

Η Sony σκοπεύει να συνεργαστεί με developers, ώστε η τεχνολογία floating touch να επεκταθεί στο μέλλον και σε άλλες εφαρμογές, ακόμη και παιχνίδια.

Μια ακόμη τεχνολογία που θα εισάγει η Sony είναι τα SmartTags, ένας συνδυασμός λειτουργιών που μπορεί να κάνει το τηλέφωνο αυτόματα όταν περνάει από συγκεκριμένα σημεία.

Πώς όμως λειτουργεί; Το τηλέφωνο υποστηρίζει την τεχνολογία NFC (Near Field Communication) που σε συνδυασμό με τα δύο NFC Xperia SmartTags, που παρέχονται στη συσκευασία μπορεί να πραγματοποιεί μια σειρά από λειτουργίες.

Έτσι περνώντας το smartphone πάνω από το SmartTag, ένα προεπιλεγμένο προφίλ αυτόματα εμφανίζεται σε λειτουργία.

Τα δυο SmartTags που διατίθενται με το Xperia sole μπορούν να εκτελέσουν μέχρι και δέκα διαφορετικές εντολές.

Keywords
Τυχαία Θέματα