Self test φροντιστήρια: Υποχρεωτικό για την προσέλευση στην τάξη, δικαιούχοι οι καθηγητές

Υποχρεωτικό θα είναι το self test στα φροντιστήρια, όπως είναι και στα σχολεία, σύμφωνα με όσα είπε στο Open η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή. Η ίδια υπογράμμισε ότι  «το self test είναι υποχρεωτικό και για τα φροντιστήρια και οι καθηγητές

είναι δικαιούχοι». Ακόμα αναφέρθηκε και στα κρούσματα μαθητών που άγγιξαν τα 3.000 λέγοντας: «Η εικόνα που έχουμε είναι για 3000 κρούσματα. Να υπενθυμίσουμε βέβαια πως ο μαθητικός πληθυσμός ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύριο. Το λέω για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης. Φυσικά, αυτά τα κρούσματα θα μπορούσαν να είχαν κολλήσει τους συγγενείς τους. Και με αυτά τα κρούσματα δηλαδή είναι ασφαλέστερη η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία».

Τέλος, σχολίασε τις πρωτοβουλίες που έχουν παρθεί εντός σχολείου από τους διευθυντές και τους καθηγητές. «Κάθε σχολική μονάδα έχει την αυτονομία της. Αν σε ένα σχολείο κάποιοι καθηγητές θεωρούν ότι είναι θετικό να γίνεται μάθημα στο προαύλιο δεν χρειάζεται να έχουν κεντρική οδηγία για να το κάνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μετακινήσεις εκτός νομού 14 Μαΐου: Τι ισχύει με τα self tests

Τα βήματα προς την ελευθερία από τα μέτρα κατά του κορονοϊού συνεχίζονται, καθώς σε σειρά μπαίνουν από αύριο οι μετακινήσεις, τα SMS και η παράταση του ωραρίου κυκλοφορίας. Η Κυβέρνηση αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις σήμερα 11 Μαΐου σχετικά με την απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό, το νέο ωράριο, αλλά τα SMS. Οπως όλα δείχνουν, οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις θα είναι ελεύθερες από τις 14 Μαΐου, μία ημέρα νωρίτερα από το αναμενόμενο. Αυτοί που θα θελήσουν να ταξιδέψουν εκτός του νομού που διαμένουν θα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

Σε όσους θέλουν να ταξιδέψουν στην ηπειρωτική χώραΣε όσους θέλουν να ταξιδέψουν στα νησιά

Στην πρώτη περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, θα ισχύει ισχυρή σύσταση, αλλά όχι υποχρέωση, για διενέργεια self test ή μοριακού τεστ πριν από το ταξίδι τους. Ολα δείχνουν επίσης ότι οι πολίτες αυτοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν και τις βεβαιώσεις του εμβολιασμού τους. Για μετακίνηση στα νησιά, ωστόσο, ενδέχεται να είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test ή pcr 72 ώρες πριν από το ταξίδι. Και στην περίπτωση αυτή οι εμβολιασμένοι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η υποχρέωση θα αφορά τόσο τα ακτοπλοϊκά όσο και τα αεροπορικά ταξίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Self, Υποχρεωτικό,Self, ypochreotiko