Reuters:Ετήσιος τζίρος 5 δισ. ευρώ για τις ελληνικές επιχειρήσεις στην Βουλγαρία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters αναφέρεται στην εξαιρετικά διαδεδομένη πρακτική ελληνικές επιχειρήσεις να «μετακομίζουν» στο εξωτερικό ώστε να αποφύγουν την δυσβάστακτη φορολογία που έχει επιβληθεί στην χώρα λόγω της εφαρμογής των αλλεπάλληλων μνημονίων.

Ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός είναι η Βουλγαρία όπου ο εταιρικός φόρος είναι μόλις 10% ενώ στην Ελλάδα ανέρχεται στο 29%. Ενδεικτικό

της αυξητικής τάσης φυγής είναι ότι από το 2010 μέχρι σήμερα οι ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν μεταφέρει την έδρα τους στην Βουλγαρία, ανέρχεται στις 17.000 από 2.000 που ήταν ο αριθμός τους προς την επιβολή των μνημονίων.

Ενώ η τάση φυγής συνεχίζεται αμείωτη. Μόνο φέτος 3.642 επιχειρήσεις έχουν μεταφερθεί στην Βουλγαρία ενώ ο αντίστοιχος αριθμός για το 2015 ήταν 3.262. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της πόλης των Σερρών όπου έχουν φύγει από την πόλη τουλάχιστον 1000 επιχειρήσεις με προορισμό την γειτονική Βουλγαρία.

Εξάλλου σύμφωνα με τα στοιχεία της ελληνικής πρεσβείας στην Σόφια, οι ελληνικές επιχειρήσεις στην Βουλγαρία πραγματοποιούν ετήσιο τζίρο της τάξης των 5 δισ. ευρώ ενώ σε αυτές εργάζονται περίπου 53.000 εργαζόμενοι.

Το άρθρο Reuters:Ετήσιος τζίρος 5 δισ. ευρώ για τις ελληνικές επιχειρήσεις στην Βουλγαρία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα