Reuters: Ο Αλ.Τσίπρας θα πρέπει να συμβιβαστεί με λιγότερα

«Η θέση της ευρωζώνης δεν έχει αλλάξει, παρά την ελληνική επίθεση »γοητείας» στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες», σημειώνει το Reuters σε άρθρο του στο οποίο επισημαίνεται ότι -αν και κανείς δεν θέλει να θέσει υπό αμφισβήτηση την ανθεκτικότητα της νομισματικής ένωσης, με μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ- ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να συμβιβαστεί με λιγότερα από εκείνα με

τα οποία κέρδισε τις εκλογές.

Το διεθνές πρακτορείο αναφέρει δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις: «Ο πιο ρεαλιστικός τρόπος για να προχωρήσουμε είναι να επεκτείνουμε τη διάρκεια του προγράμματος για μερικούς μήνες ή για μισό χρόνο, ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος για διαπραγμάτευση».

«Όπως είναι τα πράγματα, θεωρούμε ως πιθανότερο αποτέλεσμα να προσφέρει το Eurogroup ένα νέο τρίτο πρόγραμμα», δήλωσε στο πρακτορείο ο Τζορτζ Σταραβέλος, στέλεχος της Deutsche Bank που εκτίμησε ότι μία τέτοια προσφορά είναι πολύ πιθανό να συνοδεύεται με αυστηρούς όρους.

Το Reuters εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα μετάσχει στην πρώτη του Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχοντας αποτύχει να κερδίσει υποστήριξη για τη διαπραγμάτευση χρέους και τη χαλάρωση της λιτότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα